Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás juhtúróval töltött rántott gomba

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10-15 db méretes csiperkegomba
  • 20 dkg juh túró
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A gombákat alaposan átmosom, szárait letöröm (jó és elég egy levesnek), megtisztítom, gyengén sózom, papírtörlőn leszárítom.

A juhtúrót villával áttöröm, jól eldolgozom a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymával, fehérborssal megbolondítom.

A juhtúrós, fokhagymás masszámmal megtöltöm a gombafejeket, szokásos módon panírozom, bő, forró olajban kisütöm.

Frissen, melegen tálalom, tetszés szerinti körettel, savanyúval vagy tartásmártással kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss