Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás hal

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • fejenként 1 db 25-30 dkg-os hal (keszeg, kárász, süllő vagy pisztráng)
  • 5-6 gerezd fok hagyma
  • 10 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott, kibelezett halakat besózom, és a gerinc mentén jó sűrűn beirdalom, majd zsemlemorzsába hempergetem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd abban mindkét oldalon megsütöm a halakat.

    A vajat felhevítem, megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A kisült halakat meglocsolom a fokhagymás vajjal.

    Hasábburgonyával, friss salátával tálalom.

Megjegyzés

Mindig piacon vásárolt vagy barátok által fogott friss halból készítem, a fagyasztott szerintem nem jó hozzá. Természetesen a halat szabad tűzön, grill rácson is süthetjük, ilyenkor a friss kenyér is megteszi mellé

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vavilin
Én is így készítem, csak nem morzsába forgatom, hanem kukorica lisztbe. Ettől ropogós lesz.

Hasonló Receptek

Magazin