Fokhagymás-fehérboros sajtkrémleves

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 5 dl tej
  • kb. 5 dl víz
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • 0,5 dl fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát a felolvasztott margarinon megpirítom, majd a liszttel világos rántást készítek. Leveszem a tűzről, és belerakom a reszelt sajtot, majd kevergetve lassan felöntöm tejjel, hogy a sajt felolvadjon. Majd az összes tejet beleöntöm, és vízzel is felengedem. Sózom, borsozom, majd hozzáadok 1 húsleveskockát és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, kevés petrezselyemzöldet. Felforralom, majd a végén hozzáöntök fél dl száraz fehérbort. Zsemlekockával tálalom.

Megjegyzés

Ez a leves nagyon finom és laktató.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pápai Anita 6 évvel ezelőtt
Én 20 dkg sajttal készitettem a levest és fél liter tej helyett 2 dl tejet és 2 dl főző tejszint tettem. Igy a levesem sűrűbb és lágyabb lett, nagyon finom. Köszönjük a jó ötletet.
Mocsányi Martin 7 évvel ezelőtt
Eszméletlenül finom leves. Mindig minden alkalomra.

Hasonló Receptek