Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-fehérboros csirkemell

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra, sózzuk be. A friss fűszernövényeket és a megtisztított fokhagymát vágjuk fel apróra (szárított fűszereket is használhatunk, azt majd sütéskor morzsoljuk rá a csirkemellre).

Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pár pillanat múlva adjuk hozzá az előzőleg besózott csirkemelldarabokat, süssük fehéredésig, időnként átfordítva a húsdarabokat. Szórjuk meg ízlés szerint a fűszernövényekkel, az őrölt borssal, keverjük össze, majd öntsük fel a borral, és kb. 10 percig pároljuk, hogy a szaft besűrűsödjön.

Közben készítsünk ízlés szerint köretet a húshoz. Én rizst készítettem, de krumplit is süthetünk hozzá.

Tálaláskor tegyük a csirkemelldarabokat tányérra, locsoljuk meg a szafttal. Köretként kínálhatunk mellé rizst, sült krumplit vagy ízlés szerint salátát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss