Elkészítés: A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici ételízesítővel, és egy tepsibe helyezzük. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc elteltével a húsokat megfordítjuk és 15 percig tovább sütjük.
Közben elkészítjük a besamelmártást. A vajat megolvasztjuk, és tűz fölött a lisztet hozzáadva folyamatosan kevergetjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Sózzuk borsozzuk, felforraljuk.
Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsákra szedett karfiolt, és leöntjük a besamelmártással. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre