Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás Dubarry szelet

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 1 kg (8-10 szelet) sertés karaj
  • 1 kis fej karfiol
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • olaj
  • A besamelmártáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici ételízesítővel, és egy tepsibe helyezzük. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc elteltével a húsokat megfordítjuk és 15 percig tovább sütjük.

Közben elkészítjük a besamelmártást. A vajat megolvasztjuk, és tűz fölött a lisztet hozzáadva folyamatosan kevergetjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Sózzuk borsozzuk, felforraljuk.

Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsákra szedett karfiolt, és leöntjük a besamelmártással. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul.

Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek