Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás csirkemell sárgadinnye-csatnival

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkemellfilé / kb. 50 dkg/
  • 2 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • A chutney-hoz:
  • 1 db 80-90 dkg-os érett sárgadinnye
  • 3 dkg mazsola, pl. aranymazsola
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • édes curry fűszerkeverék
  • 3-4 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Egy serpenyőben az olajon kissé megpirítom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, megszórom a pirospaprikával, összekeverem, majd nagyon kevés vizet hozzáadva zsírjára sütöm, beleteszem a húsdarabokat, és ropogósra pirítom.

A csatnihoz a dinnye húsát felkockázom. Serpenyőben 1 evőkanál olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megpárolom, majd megszórom a curryvel, hozzáadom az ecetet, a mézet, a mazsolát, a dinnyekockákat, sózom, borsozom, és 15-20 percig párolom. Kihűlés után 1 órára a hűtőbe teszem. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórom.

Megjegyzés

Sertésszelettel is készíthetjük sütőben sütve, és a fokhagymás olajjal locsolgatva.

Az ecet és méz mennyiségén ízlésünknek megfelelően változtathatunk.
A csatnit nem pároltam püré állagúvá, így jobban szeretjük. Langyosan is nagyon finom. A curry fűszerkeverékben több fűszer és gyógynövény található, ami nagyon egészséges. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss