Fokhagymás csirkemell sajtos pennével

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg penne
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tömlős krémsajt (kolbászos, sonkás vagy zöldfűszeres)
  • olaj (a sütéshez)
  • bors

Elkészítés

    1. A húst megmossuk és szárazra töröljük, majd csíkokra vágjuk, megsózzuk, meghintjük borssal, bedörzsöljük áttört fokhagymával, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy átjárják az ízek.
    2. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
    3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd megpirítjuk benne a húst. A krémsajtot összekeverjük a forró hússal, majd hozzákeverjük a tésztákat is.

Megjegyzés

Ha zöldfűszeres krémsajtot használunk, akkor tehetünk még hozzá friss kakukkfüvet, bazsalikomot, petrezselymet vagy zöldhagymát.

Nádasiné Mihalik Ágnes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin