Fokhagymás-baconös makaróni

Hozzávalók

  • 25 dkg makaróni tészta
  • 15 dkg pancetta vagy bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg parmezán
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 szál újhagyma zöldjével

Elkészítés

    1. A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a bacont, a fokhagymát és az újhagymát felaprítjuk. A sajtot lereszeljük.
    2. Olajon megpirítjuk a bacont és a hagymákat (a baconból egy keveset félreteszünk).
    3. Amikor a tészta al dente, beletesszük a serpenyőbe, locsolunk rá egy kevés főzővizet és megfűszerezzük sóval, borssal és oregánóval, majd összekeverjük a baconnel és a hagymákkal.
    4. Tejföllel, reszelt sajttal, újhagymával és petrezselyemmel a tetején tálaljuk.

Megjegyzés

A csusza olaszos változata.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin