Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás aprópecsenye tócsniban

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az aprópecsenyéhez:
  • 50 dkg sertéshús (comb, lapocka)
  • kevés füstölt szalonna
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • fokhagyma (jó sok)
  • csípős paprika (kis piros, savanyúságosnál kapható paprika)
  • bors
  • ételízesítő
  • A tócsnihoz:
  • krumpli
  • tojás
  • liszt
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • A tetejére:
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés

Elkészítés: A kétféle szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és a csípős paprikát. Kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított húst.

Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk az aprított (vagy szétnyomott) fokhagymát, sózzuk (óvatosan!), borsozzuk, és egy kevés ételízesítős vízzel felöntjük, hagyjuk párolódni. A hagymának és a fokhagymának köszönhetően kellemes kis szaftja lesz.

Mikor a hús már puha, elkészítjük a tócsnit: nagyobb reszelőn lereszeljük a krumplit, összekeverjük tojással, liszttel (nem lesz egynemű tészta), teszünk hozzá sót, fokhagymát, kis borsot és szerecsendiót, és forró olajban palacsinta méretű vékony lapokat sütünk belőle (először kis lángon, hogy átsüljön, majd nagyobb lángon, hogy kapjon egy kis színt - közben forgatjuk).

Tálaláskor a tócsnit a tányérra tesszük, egyik oldalára rászedjük a szaftos húst, a másik oldalt visszahajtjuk. A tetejére bőségesen tejfölt teszünk, és sajtot reszelünk rá.

Megjegyzés

Sörrel és csalamádéval az igazi.
- Ailoleo

Ezek is érdekelhetnek