Fokhagymamártás

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej fokhagyma
  • 4 dl hús- vagy csontleves
  • 1 dl tejszín
  • fél csokor petrezselyem
  • 4 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • csipetnyi só
  • csipetnyi cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított fokhagymát összetörjük, amennyire csak lehet, és a vajon megfuttatjuk. A liszttel meghintjük, megkeverjük, majd húslevessel felöntjük. Kevergetve 3-4 percig forraljuk, sózzuk, borsozzuk, és cukorral ízesítjük. A tűzről levéve tejszínnel gazdagítjuk (nem forraljuk), végül a megmosott és felaprított petrezselymet beleszórjuk.

Megjegyzés

Főtt húsokhoz kitűnő szósz.

Ádám Sándor Árpád
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek