Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymaleves

default user icon
4 2.7/5

Hozzávalók

  • 20-25 gerezd fokhagyma,
  • 2 liter víz,
  • 4 szem szegfűszeg,
  • zsálya,
  • só,
  • bors.

Elkészítés

    A fokhagymát hideg vízben tegyük fel főni, sózzuk, szegfűszeggel, zsályával, borssal fűszerezzük. Forrás után lassan főzzük 20-25 percen keresztül. A levest szűrjük át és forrón, parmezánnal, sült pirítóssal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

neri
Elfelejtettem ,hogy sóval és borsal izzesítjük
neri
Nálunk erdélyben ugy készítik a fokhagymalevest,hogy - amit a nagymamámtól tanultam - 1 sárga , 1 fehérépát és egy közepes fej hagymát összevágunk és megpároljuk. Felöntjük kb.2l vízzel majd hozzáadjuk a csirke aprolékot pár szem rizset 10-12 cikk apróra vágott fokhagymát és készre főzzük.A tejszint a tojássárgájával és pici lisztel simára keverjük és beletesszük a levesben. Jó étvágyat
Mismanc
Ez nem az igazi fokhagymaleves. A zúzott fokhagymát olajon éppencsak meg kell futtatni, húslevessel, ami kockából is készülhet, felöntjük amint felforrt tejszínnel elkeverjük és aki sűrűn szereti egy evőkanál keményítőt hideg vizzel elkeveri és a leveshez adja. + Apróra vágott petrezselyem. Pírított zsemle kockával finom
bogdana
Kicsit furcsa leves, mert csak fokhagymaízű víz, és azt sem írja, mennyi parmezánt kell beletenni, és azt milyen formában. Gondolom, reszelve.

Hasonló Receptek

Magazin