Fokhagymaleves kérmesen - burgonyával sűrítve

Hozzávalók

  • 1,5 fej fokhagyma
  • 2 db burgonya
  • 5 dl alaplé
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek 20 %-os tejszín
  • 5 ek olívaolaj
  • 2-3 kocka vaj

Elkészítés

    1. A megpucolt fokhagymagerezdeket feldaraboljuk, a burgonyát kockára vágjuk, olívaolaj és vaj keverékében megdinszteljük.
    2. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük és fedő alatt kb 15 perc alatt megfőzzük.
    3. Botmixerrel krémesítjük, ha szükséges fűszerezzük és belekeverjük a tejszínt.
    4. Mivel burgonyával készítjük, nincs szükség lisztes sűrítésre. Pirított bagettkarikával és reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Megéri az alaplét használni ehhez a leveshez, mert mélyebb, intenzívebb ízeket érünk el vele. Az alapléből mindig "elmentek" 1-2 üveggel, így kéznél van, ha szükséges. Ez a krémleves is alaplével készült. A fokhagymakrémleves adu ász nálunk, bármikor elkészíthetem, nincs kifogás ellene. :)

Hegedűs Kriszta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin