Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. A főzőlevét ne öntsük ki, mert ha kihűlt, egy részével a krumplit összeturmixoljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
Elkészítés: A fokhagymát az olajon gyengén megpirítjuk, és a krumplimasszához keverjük. Felöntjük a zöldséglevessel, ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk. A tojásokat egy tálba ütjük, összekeverjük az ecettel, és a leveshez adjuk. Már csak melegítjük, nem forraljuk, nehogy a tojás összekapjon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre