Keress receptre vagy hozzávalóra

Fokhagymakrémleves szardellás pirítóssal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-6 fej fokhagyma, egészben
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2-3 szál fehérrépa, karikára vágva
  • 2 szál újhagyma, karikára vágva
  • kb. 30 centis póréhagyma karikára vágva
  • 1 közepes burgonya, kockázva
  • 1 l alaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • bors
  • A szardellás pirítóshoz:
  • 6 szardella (lecsepegtetve, felaprítva)
  • 2 evőkanál frissen vágott metélőhagyma vagy az újhagyma zsenge, zöld szára
  • kevés vaj
  • 8 szelet baguette

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 170 C fokra melegítjük. Tegyük az egész fej fokhagymákat – hámozatlanul – a rácsra, és süssük kb. 40 percig, illetve addig, amíg meg nem puhul, és barna lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni, ezután vágjuk ketté a fokhagymafejeket, és ujjainkkal nyomjuk ki a fokhagymapürét, tegyük félre.

    Hevítsünk kevés olajat és vajat egy lábosban, pároljuk meg a felkarikázott hagymákat kevés sóval, majd a zöldségeket is pirítsuk. Öntsük fel alaplével, és főzzük a zöldségeket puhára. Adjuk hozzá a sült fokhagymát, pürésítsük, majd a tejjel, a tejszínnel és a fűszerekkel állítsuk be a krémleves sűrűségét és ízvilágát.

    A szardellás pirítóshoz dolgozzuk alaposan össze a szardellát, a metélőhagymát és a vajat egy kisebb tálban. Kenjük meg vele a kenyérszeleteket, majd tegyük a sütőbe, és addig grillezzük, míg a szardellás krém nem gyöngyözik a pirítós tetején.

    A levest szedjük tányérba, szórjuk meg a metélőhagymával, és a szardellás pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade Főzőiskola receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin