Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal

MME MME
35 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

    1. A fokhagymakrémleves elkészítéséhez az egész fej fokhagymákat hámozatlanul, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy addig, amíg meg nem puhulnak.
    2. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni. Kettévágjuk a fokhagymafejeket és kinyomkodjuk belőlük a pürét, majd félretesszük.
    3. Felhevítünk egy kevés olívaolajat 1 ek vajjal egy lábosban, majd megpároljuk rajta a felkarikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a fokhagyma pürét is, végül az apróra vágott zöldségeket is lepirítjuk.
    4. Felöntjük az alaplével, a tejjel, a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd leturmixoljuk.
    5. Az elkészült levest pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

NézD meg videón, hogyan készül a fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss