Fokhagymakrémleves kenyérkarikákkal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 közepes burgonya
  • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
  • 1 l víz
  • őrölt bors
  • 4 zsemlecipó
  • pirított fokhagymás kenyérkarika

Elkészítés

    Elkészítés: A leveskockát forró vízben feloldjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát és burgonyát, megszórjuk a liszttel, és 1-2 perc alatt átforgatjuk. Felöntjük a levessel, majd 25-30 percig fedő alatt főzzük.

    Ezt követően simára turmixoljuk, ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a tejszínt, óvatosan összemelegítjük. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel!

    Melegen tálaljuk, kivájt zsemlecipóban, pirított kenyérkarikákkal meghintve.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek