Fokhagymakrémleves IV.

default user icon
51 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 3/4 l húsleves
  • 2,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Évi 9 hónappal ezelőtt
Imádom!!! Napokig tudnám enni, ha nem lenne a fokhagymának kellemetlen mellékhatása. :D De ez valami isteni finom!! Köszönjük a receptet.
Adela 1 évvel ezelőtt
Imádjuk, mindig sikerul és mindig elfogy. Néha veszek hozzá cipókat, levágom a tetejét, kiszedem a belsejét és beteszem a sutobe 20 percre, 150 fokra megszáradni (így nem folyik ki belole a leves és finom ropogós lesz) és aztán ebben tálalom, nagyon finom.
Vörös Beáta 3 évvel ezelőtt
Tökéletes! Akárhányszor főzöm mindig elfogy az egész, imádjuk! :)
Magyar Evcsi 3 évvel ezelőtt
Ma elkészítettem vacsorára, nagyon fincsi volt. Még anyának is ízlett, pedig a gyomra nem bírja a hagymát :) köszi a receptet!
Hilda 4 évvel ezelőtt
Én tejszín helyett tejet tettem szerintem így is fini volt!Köszi a receptet!
Horváth Katalin 4 évvel ezelőtt
háromnegyed liter
Áron 4 évvel ezelőtt
3/4L az háromnegyed L húsleves vagy pedig 3 - 4L?
Pintér Ferencné 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet!!! :)
Kovács Andrea 5 évvel ezelőtt
Nagyon tuti recept! Finom lett!
Kollár Ninetta 5 évvel ezelőtt
Nagyon köszönöm ezt a receptet, egyszerű és legfőképpen gyors:))Nagyon szereti itthon mindenki és pirítós kenyérrel még finomabb fogyasztani:D

Hasonló Receptek

Magazin