Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymakrémleves II.

MME MME
4 5/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágva megfuttatom egy kevés olajon, majd a szétnyomott fokhagymát és a lisztet hozzáadva kicsit tovább pirítom. (Nem szabad nagyon megpirítani, mert a fokhagyma keserű lesz!) Ezután megszórom az ételízesítővel, az őrölt borssal, és már öntöm is rá a tejszínt. Éppen csak felfőzöm, majd botmixerrel átturmixolom, hogy jó krémes legyen. Pirított kenyérkockákkal tálalom, de vendégvárásra is alkalmas, ha egy kisebb száraz cipó kivájt belsejébe merem bele.

Megjegyzés

Kedvünk szerint szoktuk variálni az ízesítését, különösen jó, ha egy kevés főtt kukoricát is beleturmixolunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek