Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

5+1 étel, ami azonnal enyhíti a megfázás tüneteit!

default user icon
Tarnóczi Petra Egészséges
0
Az emberek már az ősidőktől kezdve szenvednek a megfázás tüneteitől. Az ókori egyiptomiak az anyatejre, a viktoriánus korban az emberek a baconből készített nyakmelegítőre esküdtek. Több száz éve várjuk tehát a megoldást szipogás közben, arra gondolva, biztosan van valami természetes anyag, ami segíthet rajtunk. Van! Ezeket próbáld ki, ha ledöntött a betegség a lábadról.

 joghurt

A joghurt  probiotikumai erősítik az immunrendszert és segítenek a fertőzések legyőzésében, így érdemes gyakran fogyasztani a megfázás alatt is. Egy nemrégiben végzett kutatás szerint, ha minden betegséggel töltött napodon fogyasztatsz joghurtot, két nappal hamarabb épülsz fel.

húsleves

Az emberek többsége nem tud ellenállni egy tál gőzölgő húslevesnek, pláne az ilyen hideg, őszi napokon, és pláne nem akkor, ha beteg és nincs más vágya, mint a kanapén kuckózva, meleg levest szürcsölgetni. 
Nem véletlenül kívánja ezt a testünk: a vitaminok és antioxidánsok erősítik az immunrendszert és megszüntetik a gyulladásokat - és ezek a jótékony összetevők a húslevesben bőségesen megtalálhatóak. Ezért érezzük hát úgy, hogy egy tál forró leves hatékonyan kezeli a megfázásunkat.

kivi

Ebben az apró gyümölcsben létfontosságú tápanyagok,  E-vitamin, réz, K-vitamin, magnézium és a foszfor nagy mennyiségben fellelhető. Mindezek mellett a kivi az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú gyümölcsök közé tartozik, és mint tudjuk, a C-vitamin nélkülözhetetlen kelléke a gyógyulásnak .

méz

A természetes antibiotikum! Amellett, hogy renegeteg vitamint és antioxidánst tartalmaz, természetes fertőtlenítőként funkcionál szervezetünk számára, valamint fájdalomcsillapító hatása is van.

mandula

Mivel gazdag a B1-, B2- és B6- és E-vitaminokban erősen ajánlott a betegség alatt fogyasztani, a gyorsabb felépülés érdekében, valamint, egyes tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

 fokhagyma

Jótékony hatásai közé sorolhatjuk az antibakteriális és nyákoldó hatást, illetve a baktériumölő tulajdonságának köszönhetően tisztítja a szervezetet. Légúti megbetegedések okozta fertőzésben az egyik legjobb és leghatékonyabb gyógymód lehet!

ÍGY ÉS ENNYIT KELL INNOD EGY NAP, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYÉL! >>> 

5+1 ÉTEL AMIRŐL AZT HITTED EGÉSZSÉGES - DE ÉPP ELLENKEZŐLEG! >>> 

DURVA! EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA NEM ISZOL ALKOHOLT ! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin