Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órát hidegen pihentetjük.
A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk, és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük (kb. 20 perc).
Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm-re kisodorjuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk.
A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat teszünk rá a tésztából, és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük. A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre