Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Főispánné remeke III.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg zsír eredetileg (20 dkg margarint használtam helyette)
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • citromlé szükség szerint
  • A tészta lekenéséhez:
  • baracklekvár
  • A szóráshoz:
  • fél marék durvára vágott dió
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1/4 citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • Továbbá:
  • 25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi
  • A tészta hintéséhez:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órát hidegen pihentetjük.

A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk, és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük (kb. 20 perc).

Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm-re kisodorjuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk.

A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat teszünk rá a tésztából, és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük. A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával.

Megjegyzés

Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény. Anyósom receptje volt, gondoltam, megsütöm. Jónak találtam, még eddig nem sütöttem. Gyorsan elkészül és nagyon finom.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss