Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 szuperegészséges és diétás reggeli

Jól tudjuk, hogy a reggeli jó, fontos, kihagyhatatlan étkezés, hiszen, aki reggel bőségesen eszik, az jobban teljesít szellemileg, fizikailag egyaránt, és: több kalóriát éget el! Vagyis, ha diétázol, akkor számodra kötelező!

Régóta tudjuk, hogy, a reggeli minden étkezés közül a legfontosabb, ugyanis feltölti a szervezetet a fizikai és szellemi tevékenységekhez szükséges energiával, fokozza a teljesítményt, javítja a memóriát.

Sokan mégis elfelejtik ezt, és üres gyomorral indulnak el otthonról. Pedig nemrégiben, számos korábbi tudományos kutatás újraelemzésekor kiderült, azok a gyermekek, akiknek van valami a hasukban, jobban teljesítenek az iskolában, mint éhes társaik.

Fogyókúrázol? Ki ne hagyd a reggelit!

Kutatások azt is bebizonyították, a nap első étkezésének kihagyása csökkenti a napi energiabevitel mennyiségét. Bár ez a mondat kecsegtetően hangozhat a fogyókúrázóknak, aki nem reggelizik, gátolhatja a kilók számának fokozatos csökkenését. De hogy is van ez?

Amikor valaki felébred, már több órája nem evett. Alvás közben az egész test, így az anyagcsere is pihen, tehát a szervezet nagyon kevés kalóriát éget, hogy minél több energiát megtakaríthasson. A nap első étkezésével azonban újra munkára bírhatja testét, beindíthatja az anyagcsere működését, így több kalóriát éget el, és több energiája is lesz.

Tehát aki rendszeresen és egészségesen reggelizik, hatékonyabban tud fogyni, és könnyebben őrzi meg a súlyát. Amennyiben mégsem eszel semmit, mire elérkezik az ebéd ideje, olyan éhes leszel, hogy nehezebben tudod kontrollálni az elfogyasztott adag mennyiségét, sőt, hajlamosabb leszel zsírban és cukorban gazdag fogásokkal pótolni a hiányzó energiát.

Ráadásul a reggeli kihagyásával lényegesen kevesebb fehérje, telített zsírsav, vitamin és ásványi anyag jut a szervezetedbe, tehát agyad is lassabban működik majd.

MI LEGYEN A TÁNYÉRON? 

A szénhidrátot tartalmazó étkezés megnyugtat, és segíti az összpontosítást. Ugyanakkor nem mindegy, milyen ez a bizonyos szénhidrát.

A „jó" szénhidrátok (gabona, gyümölcs) gondoskodnak a stabil vércukorszintről, emellett számos vitaminnal és ásványi anyaggal látják el a szervezetet. Ráadásul a gabonatermékekből B1-vitamint is nyer a szervezet, amely fontos a koncentráláshoz. Minél kedvezőbb a szénhidrátok aránya a reggeliben, annál jobb lesz a délelőtti teljesítmény. Ezért reggelire a legjobb választás a gabonakása, a müzli vagy a teljes kiőrlésű kenyér.

1. Joghurtos zabpelyhes gyümölcssaláta >>> 
2. Müzliszelet gyümölcsökkel >>> 
3. Gyümölcsös túró >>>
4. Tarkabarka gyümölcssaláta >>> 
5. Ropogós müzli >>> 
6. A legegyszerűbb zabpelyhes süti >>> 
7. Porridge avagy angol kása >>> 
8. Cukkinis-zabpelyhes reggeli süti >>> 
9. Kesudiós-kardamomos chia puding >>> 


Még több reggeli receptet TALÁLSZ  ITT , egészséges életmóddal és étrenddel kapcsolatos cikkeket és tippeket pedig ITT OLVASHATSZ!

Ezek is érdekelhetnek

Friss