Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyókúrás túrógombóc és kalóriacsökkentett muffin - 7 klasszikus diétás változatban

Egy életmódváltás vagy fogyókúra nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a kedvenc ételeidről. Íme néhány ötlet, hogyan teheted kalóriaszegényebbé a szívednek kedves fogásokat!
Kókuszgolyó

(kb. 30 darabhoz)

Hámozzunk meg, majd reszeljünk le 300 g almát. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük össze 100 g zabpehellyel. Adjunk hozzá 100 g kókuszreszeléket, 2 tk keserű kakaóport, ízlés szerint őrölt fahéjat és folyékony édesítőszert. Gyúrjuk össze masszává, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Később formáljunk belőle golyókat, és hengergessük meg mindet kókuszreszelékben.

Klasszikus kókuszgolyó receptek a Mindmegettén >>>

Cukkini lasagne

(4 személyre)

Hámozzunk meg, aprítsunk fel 2 gerezd fokhagymát, 2 fej vöröshagymát. Pároljuk meg 1 ek olívaolajon. Adjunk hozzá 500 g darált pulyka- vagy marhahúst, ízesítsük sóval, borssal, szárított bazsalikommal. Pároljuk majdnem készre, és tegyük félre. Hosszában vágjunk fel minél vékonyabb szeletekre 2 db cukkinit. Mossunk meg, karikázzunk fel 2-3 db paradicsomot, és fonnyasszuk meg kissé 1 tk olívaolajon. Egy hőálló tálat kenjünk ki kevés olajjal, és fektessünk az aljára cukkiniszeleteket. Rétegezzünk rá húst, majd paradicsomot, ezt egy újabb adag cukkini kövesse. Folytassuk a műveletet addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét borítsuk be light mozzarellával. Süssük készre 200 fokon 30-35 perc alatt.

Cukkinis lasagne recepteket itt találsz >>>

Túrógombóc

(4 személyre)

Dolgozzunk össze 500 g zsírszegény túrót 150 g zabpehellyel, ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítővel, 3 db tojással és 1 csipet sóval. Tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, hogy a zab kissé megduzzadjon. Utána formázzuk gombócokká a masszát. Kókuszzsírban pirítsunk meg kb. 4 ek zabkorpát, és hengergessük meg benne a gombócokat. Kínáljuk fahéjjal elkevert natúr joghurttal.

Variációk klasszikus túrógombócra itt >>> 

Padlizsánkrém

(6 személyre)

Vágjunk félbe hosszában 1 db nagyobb padlizsánt, és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a húsa megpuhul. Ekkor vegyük ki, kicsit hagyjuk hűlni, majd kaparjuk ki a belsejét, és villával törjük össze. Ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, 1 gerezd átnyomott fokhagymával. Tegyük a masszát turmixgépbe, adjunk hozzá 2 ek natúr joghurtot, és pürésítsük. Hidegen, kétszersülttel tálaljuk.

Padlizsánkrémek a Mindmegettén >>>

Tonhalas tekercs

(4 személyre)

Keverjünk össze 50 g zabpelyhet 150-200 ml vízzel, 1 db tojásfehérjével. Ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint kevés őrölt csilivel. Pihentessünk a maszát legalább 4 órán át, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy a palacsintatésztánál hígabb állagú legyen. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon süssünk belőle minél vékonyabb lepényeket. Halmozzunk mindegyikre megtisztított, apróra vágott salátát, paradicsomot, zöldpaprikát, lila hagymát, lecsöpögtetett, apróra vágott konzerv tonhalat. Tekerjük fel, rögzítsük visszahajtott alufóliával.

Meggyes muffin

(12 darabhoz)

Keverjünk össze 3 ek édesítőport 300 ml zsírszegény tejjel, 200 g zabkorpával, 1/2 tasak sütőporral. Verjünk habbá 3 db tojásfehérjét, ezt is forgassuk bele, majd ízlés szerint adjunk hozzá lecsöpögtetett meggyet. (Befőtt és mirelit is jó.) Töltsük muffinformákba a tésztát, és 180 fokon süssük készre 20-25 perc alatt.

Még több recept muffinhoz itt >>>

Rizsfelfújt

(4 személyre)

Főzzünk tejberizst 125 g átmosott rizsből és kb. 500 ml zsírszegény tejből. Adjunk hozzá 5 ek kókuszreszeléket, 1 db vaníliarúd kikapart magjait és ízlés szerinti aszalt gyümölcsöket. Ízesítsük folyékony édesítőszerrel. Verjünk kemény habbá 3 db tojásfehérjét, és forgassuk a kissé kihűlt tejberizsbe. Öntsük az egészet hőálló tálba, és süssük 180 fokon 30-40 percig. Diétás lekvárral tálaljuk.

Rizsfelfújtak a Mindmegettén >>>

MÉG TÖBB TIPP ÉS TANÁCS DIÉTÁZÓKNAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss