Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyókúrás a reggeli tojás

Egy tanulmány szerint két tojás reggelente 65 százalékkal több testtömeg leadásához vezet.

Amerikai kutatók kimutatták, hogy a tojásfogyasztás segíthet a túlsúlyos felnőtteknek a fogyásban, és energikusabbá teheti őket. 25-60 éves, túsúlyos illetve elhízott felnőttek részvételével végzett kísérletükben arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik kalóriaszegény diéta részeként reggelente két tojást fogyasztottak, 65 százalékkal nagyobb tömeget tudtak leadni, 61 százalékkal nagyobb testtömeg-index csökkenést értek el, és nagyobb energiaszinttel rendelkeztek, mint azok, akik édes péksüteményeket.

A HDL (jótékony) és az LDL (káros) koleszterin szintje a vérben, valamint a trigliceridek szintje mindkét csoportban változatlan maradt.

„Az embereknek nagyon nehéz kitartaniuk egy étrend mellett, és kutatásunk azt mutatja, hogy a tojás választása reggeliként óriási mértékben javítatja sikerünket a fogyókúránkban. A tojásnak köszönhető nagyobb jóllakottság és energia segít abban, hogy hatékonyabban kitartsunk a kalóriaszegény étrend mellett" – nyilatkozta Nikhil V.Dhurandhar kutatásvezető egy sajtótájékoztatón.  Dhurandhar a Louisiana Egyetem Pennington Biomedikai Kutatóközpontjának társprofesszora. Az Egg Nutrition Center által finanszírozott tanulmány az International Journal of Obesity online kiadásában jelent meg.

Forrás: Medipress

Ezek is érdekelhetnek