Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyni szeretnél? Ennyi szénhidrátot, cukrot és zsírt egyél vacsorára!

default user icon
MME
Sokan, miután súlyfeleslegünk nagyobbik részét leadták, úgy gondolják, célegyenesbe értek. Ám sajnos, az utolsó kilók a tudatos táplálkozás és a sportolás ellenére is makacsul ragaszkodhatnak az emberhez. Jó hír, hogy egy apró étrendi változtatás elég a sikerhez!

A fogyókúra olyan, mint egy futóverseny: a cél előtti utolsó lépések a legnehezebbek. Egy hatékony diéta finisében már látni a biztató eredményt a tükörben, ám a kényes pontokon még feszülhet a nadrág. Ilyenkor érdemes átgondolni, mit lehet változtatni a taktikán.

Fontos, mikor eszünk!

A vacsora talán a diéta legkényesebb pontja. Van, aki beállt napirend szerint él, de sokan farkaséhesen esnek haza munka után. Ráadásul sokszor nem sikerül mindig ugyanabban az időpontban asztalhoz ülni. Szakértők szerint az emésztőrendszernek legalább két órát kell pihennie lefekvés előtt, a nap utolsó étkezését érdemes ehhez igazítani. Íratlan szabályként él a köztudatban, hogy este hat után már nem szabad enni. Ám annak, aki éjfélig nem alszik el, nincs értelme hat óra óta éheznie. Persze ez nem jelenti azt, hogy a késői vacsora a megfelelő, de ebben az esetben például érdemes nyolc órakor megejteni. Viszont aki este tízkor már ágyban van, annak a hét óra az ideális a nap utolsó étkezésére.

EZT EDD VACSORÁRA, HA DIÉTÁZOL! 4 KÖNNYŰ RECEPT + 3 TIPP >>> 
Az sem mindegy, mi a menü

A lényeg, hogy könnyen emészthető, mégis tápláló fogást válassz! A tésztaételekről sem kell lemondanod, csak ügyelj a mennyiségére!

Kalória
Ha fogyni szeretnél, akkor 450 kcal-nál többet ne tartalmazzon a vacsorád. Amennyiben viszont a súlyod megtartása a cél, akkor 550 kcal bevitele a megengedett esténként.

Szénhidrát
Napi menü utolsó fogásának 50-75 g szénhidrátot kell tartalmaznia, ami körülbelül 2-3 szelet teljes kiőrlésű kenyérnek vagy 150 g durumtésztával készült fogásnak felel meg.

Fehérje
Ha lehet, a vacsorád mindig tartalmazzon 25-35 g fehérjét, ami létfontosságú az izmok újjáépítéséhez és fenntartásához. A fogyókúra alatt elvárt zsírégetéshez bizony egészséges izomzat szükséges!

Zsírok
Összesen 15-25 g-ot ajánlott este megenni, ami a teljes vacsora kalóriatartalmának 30-35 százalékát tegye ki. Felejtsd el azonban a zsíros sajtokat vagy a szaftos marhahúst, helyettük fogyassz avokádót, olajbogyót vagy dióféléket!

Rostok
Ebből szükséges a legkevesebb, mindössze 8 g. Ezt elsősorban a zöldségekből, főleg a hüvelyesekből és gyümölcsökből tudod fedezni.

Cukor
Talán mondani sem kell, hogy az élelmiszerekben található természetes cukrokról van szó. A nap utolsó étkezésének ezekből maximum 7 g-ot szabad tartalmaznia. Tilos a finomított cukor bármilyen formája, ha mégis valami édesre vágysz, használj édesítőszert!

KÖNNYŰ ÉS EGÉSZSÉGES VACSORÁK: 10 KÍMÉLŐ RECEPT A DIÉTA JEGYÉBEN >>> 

TOP 5 DIÉTÁS VACSORA VILLÁMGYORSAN - RECEPTEK FOGYÓKÚRÁZÓKNAK >>>

 

Még több diétatippért és életmódtanácsért keresd a Fanny Magazin legújabb számát az újságárusoknál! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss