Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt a 7 jó tanácsot fogadd meg, ha fogyni szeretnél!

default user icon
MME
A zsúfolt hétköznapokban, a család és a munka között egyensúlyozva nehéz folyamatosan odafigyelni a diétára, és betartani a szabályokat. Az alábbi trükkök segítenek abban, hogy sikeresen megszabadulj a pluszkilóktól!
1. Mit válassz a gyorsétteremben?

Bármennyire rohansz is, ne fogyassz hamburgert, sült krumplit vagy pizzaszeletet! A gyorsételekben, készételekben lévő ízfokozó szerek fogyasztása általában oda vezet, hogy az ember nem tudja abbahagyni az evést, ráadásul az étvágya is megnő. Ha tényleg csak pár perced van, válaszd a grillezett csirkés salátát vagy a grillezett csirkefalatokkal és zöldséggel töltött tortillát!

2. Kávétrükk

Egy csésze kapucsínó vagy zsírszegény tejjel készült tejes kávé akár desszertként is beválhat. Azt viszont ne feledd, hogy a cukorról le kell mondanod: az ízesítéshez használj energiamentes édesítőszert! Ahhoz pedig, hogy ne álmatlanság vagy idegesség legyen a végeredmény, egy nap legfeljebb 2 csészényit igyál belőle.

3. Jöhet az édesség?

Nagyon vágysz valami finomságra? Nos, a fogyókúra során általában tiltólistán vannak a desszertek, de van, ami igenis belefér még a testsúlycsökkentő étrendbe is! Napi 1 db kis méretű Túró Rudival vagy 2-3 kocka étcsokoládéval csillapíthatod az édes íz iránti vágyad.

4. A megfelelő salátaöntet

A saláta szuper választás, ha az ember karcsú vonalakat szeretne, de csak akkor, ha nem zsíros dresszingben tocsognak a zöldségek. A majonézes, tejfölös öntetek helyett inkább válaszd az olívaolajos-ecetes vagy a kefires változatot. Az olaj egy része helyett inkább használj valamivel több joghurtot, narancslét vagy tejet, így megspórolva kb. 6 g zsírt.

5. Inni, inni, inni!

Napi 1,5 l folyadék elfogyasztása kötelező! Figyelj oda a magas kalciumtartalomra is (500 mg/l), mert ez az ásványi anyag élénkíti az anyagcserét.

6. Desszertként gyümölcsöt

A citrusféléknek van egy nagy előnyük: úgynevezett keserű anyagokat tartalmaznak, és ezáltal felgyorsítják a zsírégetést. De nemcsak ezek hasznosak a fogyókúra során: a legtöbb gyümölcs remek nassolnivaló!

7. Mindent alaposan rágj meg!

Ha habzsolsz, és nem rágod meg rendesen az ételt, azzal rosszat teszel az emésztésednek, ami akár puffadáshoz vagy gyomorsavtúltengéshez is vezethet. Falatozz nyugodtan, komótosan, akkor is, ha kevés az időd: azon a néhány percen semmi nem fog múlni, viszont elkerülheted vele a hasi diszkonfortérzetet és a túlevést.

EZEKET AZ ÉTELEKET ÉRDEMES ELKERÜLNÖD, HA PUFFADSZ! >>> 

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA MINDEN NAP ESZEL EGY NARANCSOT >>> 

11 KIPRÓBÁLT KIFLI RECEPT A KÖMÉNYMAGOSTÓL A VAJAS CSAVARTIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss