Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj lépésről lépésre! 10 jó tanács a karcsú alakért

default user icon
MME
Az egészségesebb táplálkozás és az elegendő mozgás nemcsak a testet teszi formásabbá, hanem önbizalmat is ad. Érdemes tehát minél hamarabb belevágnod az életmódváltásba! Íme, néhány erőt adó jó tanács!
1. Állj a tükör elé!

Nagyon fontos, hogy akkor is találj szép részeket a testeden, ha túlsúlyos vagy. Egy kicsit talán vastag a combod, de lehet, hogy közben formás a karod? Esetleg hastájékon van rajtad egy kis felesleg, a lábaid viszont karcsúak? Keresd meg magadban a szépet, hangsúlyozd ki azt, ami pedig nem tetszik, azt kezdd el megváltoztatni!

Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene >>>

2. A fogyókúra nem lehet kampányszerű!

Ha nem hosszú távon változtatsz az életmódodon, a felesleges kilók a diéta befejezése után kamatostul jönnek vissza. Ne ijedj meg, nem kell rögtön szakértővé válnod: az apró lépések előbb-utóbb összeadódnak, és szembetűnő változást hoznak!

Hasznos! Így számold ki, hogy vajon tényleg fogynod kell-e!

3. Ne akard azonnal!

A táplálkozási szakértők szerint is az a célravezető, ha részcélokat tűzöl ki magad elé. Ha például 15 kg-tól szeretnél megszabadulni, ne akard már az első hónap végén elérni az áhított testsúlyt! Az csak jojóeffektushoz vezetne, ráadásul súlyos egészségkárosodást is okozhatna… Ha sikerül heti 0,5-1 kg-tól megszabadulnod, az már nagyon jó eredménynek számít!

90 napos fogyókúra >>>

4. Egyedül nem megy?

A diéta alatt bizony elkél a bátorítás és a segítség. Ha a legjobb barátnőd szintén fogyni szeretne, támogassátok, lelkesítsétek egymást, és járjatok el együtt mozogni!

7 szuper tipp a tökéletes alakért >>>

5. Ne halogasd!

Ha úgy érzed, és a tested is azt jelzi, hogy szükség van a változtatásra, ne mondd azt, hogy „holnaptól”, „hétfőtől”, „jövő hónap elsejétől”! Már aznap felhívhatod az orvosod, hogy időpontot kérj tőle egy teljes körű kivizsgálásra, eltüntetheted a kamrából a chipseket, a csokit, a csokis kekszet, és tehetsz egy jó nagy sétát a környéken.

Így számolj le végleg a kifogásokkal! A fogyás a fejben dől el >>>

6. Ne add fel!

Mindenkinél eljön az a bizonyos holtpont, amikor minden erőfeszítés dacára a mérleg nyelve csak nem akar arrébb kúszni. Ilyenkor ne keseredj el, és ne kezdj el „bűnözni”, hanem folytasd a fogyókúrát! Néhány hét múlva valószínűleg ismét megindul a fogyás. Ha mégsem így történne, keresd fel az orvosod vagy a dietetikusod, ők majd segítenek továbblépni.

Egyhetes diétanaptár - minden, amit hétfőtől vasárnapig tenned kell >>>

7. Vezess táplálkozási naplót!

Minden egyes falatot írj bele, azt is, amit csak úgy „útközben”, például vacsorakészítés közben kaptál be! Emellett jegyezd fel a napi sporttevékenységed és hetente egyszer a testsúlyod is.

Fogyinapló >>>

8. Gondold át, mi okozhatja súlytöbbletet!

A mozgásszegény életmód? A túl sok zsíros, cukros falat, esetleg a túlzott szénhidrátbevitel vagy a rengeteg nassolnivaló? A táplálkozási naplóból néhány nap alatt minden bizonnyal kiderül, hol lehet a hiba!

Ezért nem tudsz lefogyni - teszteld magad, hol szúrod el a diétád! >>>

9. Ha eddig nem sportoltál, feltétlenül kezdj el mozogni!

Persze, nem kell rögtön hosszú kilométereket lefutnod, vagy 1,5 órás aerobikedzéseket végigcsinálnod! Már csak azért sem, mert a szervezted még nincs hozzászokva a nagy megterheléshez... Kezdetben megteszi a tempós gyaloglás, úszás vagy például a tollaslabda is! A lényeg, hogy tartsd szem előtt a fokozatosság elvét.

Íme a leghatékonyabb őszi diéta - 3 napos mintaétrenddel >>>

10. Ha már kiderült, mi okozza a pluszkilókat, próbáld meg kiküszöbölni a hibát!

Az egészségtelen nassolnivalókat (keksz, chips, gumicukor, cukorka) cserélje egészségesebbekre, de azok mennyiségére is figyeljen oda!

- Ha édességre vágyik, a csokis keksz helyett ropogtasson el néhány szem almachipst! Válassza a fahéjas ízesítésűt, és mártogassa natúr joghurtba.

- Ha sósra vágyik, keverjen össze 2 ek túrót különböző zöld fűszerekkel és némi borssal, majd kenjen meg vele 2-3 db korpás kekszet.

A 8 órás diéta - bármit ehetsz, a lényeg az időzítés >>>

Melyik hormontípusba tartozol? Íme a tartós fogyás titka! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss