Péntek
Ebéd
A diéta kezdete előtt még egyél egy jóízű ebédet!
Vacsora
Túrós krumpli
Hozzávalók: 3 közepes nagyságú krumpli, só, 1 evőkanál kockára vágott hagyma, zöld bors, méz, 60 g joghurt, 1 ecetes uborka, 3 evőkanál kapor, 1 evőkanál sovány túró.
A sorozat első része: Barackdiéta >>>
Főzd meg egészben a krumplit sós vízben, majd hosszában vágd fel. A többi hozzávalóból készült öntettel fogyaszd!
Szombat
Reggeli
Burgonyakrém
Hozzávalók: 2 közepes krumpli, 30 g sovány túró, friss fűszernövények, 1 zöld paprika, 1 filter gyógynövénytea
Főzd , majd hámozza meg a krumplit! Készíts a többi alapanyagból mártogatókrémet! Igyál hozzá egy csésze gyógyteát és egy nagy pohár ásványvizet!
Ebéd
Krumplis egytálétel
Hozzávalók: 250 g burgonya, 10 g sonka, 1/2 hagyma, 20 g póréhagyma, 2 teáskanál olaj, 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 125 ml levesalaplé (kockából), 2 evőkanál joghurt, só, bors, kakukkfű, kapor, torma, kerti zsázsa
A kockára vágott burgonyát főzd meg sós vízben! Vágd apróra a hagymát, majd dinszteld meg egy kevés olajban! Add hozzá a sonkát, és süss át egy kicsit. Szórd meg liszttel, majd öntsd föl a levesalaplével! Ízesítsd a friss fűszerekkel és a borssal, és a végén add hozzá a krumplit! Főzd még 7 percig!
Vacsora
Töltött burgonya
Hozzávalók: 1 nagy krumpli, 30 g sonka, 1/4 hagyma, friss zöldfűszerek, 1/4 rozsos zsömle, 10 g sajt
A sorozat második része: körtediéta >>>
Főzd meg egészben a krumplit, vágd le a tetejét, és vájd ki a belsejét! A kiszedett krumplimasszát keverd össze a sonkával, a hagymával, az apróra vágott zöld fűszerekkel és a zsemledarabokkal! Ezzel töltsd meg a burgonyát! Szórd meg sajttal, majd 225 °C-on, alufóliával letakarva, 45 percig süsd!
Vasárnap
Reggeli
Vajas krumpli
2 közepes krumpli, 2 teáskanál vaj, 2 filter gyógynövénytea, méz, alma
A vajas főtt krumplihoz igyál meg 2 csésze gyógyteát mézzel, és egyél meg egy almát!
Ebéd
Krumplisaláta
Hozzávalók: 100 g pulykamell, 250 g krumpli, 60 ml zöldségleves (kockából), 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál almaecet, só, bors, méz, mustár, petrezselyem, 1/2 hagyma, 1/4 paradicsom, 1/4 tojás, tökmag
Süsd meg zsiradék nélkül a pulykamellet! Főzd meg a krumplit és vágd szeletekre! Öntsd rá a levesalapot! Olajból, ecetből, sóval, borssal, mustárral és mézzel készíts dresszinget, és öntsd a krumplira! Adj hozzá petrezselymet és hagymát, majd az egészet díszítsd paradicsommal, tojással és tökmaggal!
Vacsora
Héjában sült krumpli
Hozzávalók: 250 g krumpli, 1 teáskanál vaj, kömény, 3 evőkanál sovány túró, 1 evőkanál apróra vágott vegyes zöld fűszer
Héjastul vágd félbe a krumplit, a középső részét lefelé fordítva tedd egy sütőbe! Kend meg vajjal és szórd meg köménnyel, majd süsd meg! Egyél hozzá túróból és zöldfűszerekből készült mártogatóst!