Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj egy hétvége alatt másfél kilót! Íme a krumplidiéta

default user icon
MME
Szeretnél egy hétvége alatt másfél kilóval könnyebb lenni? Két hete induló, három részes sorozatunkban könnyen betartható villámdiétákat mutatunk be, amelyek egy bizonyos élelmiszerre épülnek, és minimális lemondással járnak.
Péntek

Ebéd

A diéta kezdete előtt még egyél egy jóízű ebédet!

Vacsora

Túrós krumpli

Hozzávalók: 3 közepes nagyságú krumpli, só, 1 evőkanál kockára vágott hagyma, zöld bors, méz, 60 g joghurt, 1 ecetes uborka, 3 evőkanál kapor, 1 evőkanál sovány túró.

A sorozat első része: Barackdiéta >>>

Főzd meg egészben a krumplit sós vízben, majd hosszában vágd fel. A többi hozzávalóból készült öntettel fogyaszd!

Szombat

Reggeli

Burgonyakrém

Hozzávalók: 2 közepes krumpli, 30 g sovány túró, friss fűszernövények, 1 zöld paprika, 1 filter gyógynövénytea

Főzd , majd hámozza meg a krumplit! Készíts a többi alapanyagból mártogatókrémet! Igyál hozzá egy csésze gyógyteát és egy nagy pohár ásványvizet!

Ebéd

Krumplis egytálétel

Hozzávalók: 250 g burgonya, 10 g sonka, 1/2 hagyma, 20 g póréhagyma, 2 teáskanál olaj, 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 125 ml levesalaplé (kockából), 2 evőkanál joghurt, só, bors, kakukkfű, kapor, torma, kerti zsázsa

A kockára vágott burgonyát főzd meg sós vízben! Vágd apróra a hagymát, majd dinszteld meg egy kevés olajban! Add hozzá a sonkát, és süss át egy kicsit. Szórd meg liszttel, majd öntsd föl a levesalaplével! Ízesítsd a friss fűszerekkel és a borssal, és a végén add hozzá a krumplit! Főzd még 7 percig!

Vacsora

Töltött burgonya

Hozzávalók: 1 nagy krumpli, 30 g sonka, 1/4 hagyma, friss zöldfűszerek, 1/4 rozsos zsömle, 10 g sajt

A sorozat második része: körtediéta >>>

Főzd meg egészben a krumplit, vágd le a tetejét, és vájd ki a belsejét! A kiszedett krumplimasszát keverd össze a sonkával, a hagymával, az apróra vágott zöld fűszerekkel és a zsemledarabokkal! Ezzel töltsd meg a burgonyát! Szórd meg sajttal, majd 225 °C-on, alufóliával letakarva, 45 percig süsd!

Vasárnap

Reggeli

Vajas krumpli

2 közepes krumpli, 2 teáskanál vaj, 2 filter gyógynövénytea, méz, alma

A vajas főtt krumplihoz igyál meg 2 csésze gyógyteát mézzel, és egyél meg egy almát!

Ebéd

Krumplisaláta

Hozzávalók: 100 g pulykamell, 250 g krumpli, 60 ml zöldségleves (kockából), 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál almaecet, só, bors, méz, mustár, petrezselyem, 1/2 hagyma, 1/4 paradicsom, 1/4 tojás, tökmag

Még több diétatipp >>> 

Süsd meg zsiradék nélkül a pulykamellet! Főzd meg a krumplit és vágd szeletekre! Öntsd rá a levesalapot! Olajból, ecetből, sóval, borssal, mustárral és mézzel készíts dresszinget, és öntsd a krumplira! Adj hozzá petrezselymet és hagymát, majd az egészet díszítsd paradicsommal, tojással és tökmaggal!

Vacsora

Héjában sült krumpli

Hozzávalók: 250 g krumpli, 1 teáskanál vaj, kömény, 3 evőkanál sovány túró, 1 evőkanál apróra vágott vegyes zöld fűszer

Héjastul vágd félbe a krumplit, a középső részét lefelé fordítva tedd egy sütőbe! Kend meg vajjal és szórd meg köménnyel, majd süsd meg! Egyél hozzá túróból és zöldfűszerekből készült mártogatóst!

3 SZUPER TIPP, HOGY FELGYORSÍTSD AZ ANYAGCSERÉDET >>> 
9 GYAKORI HIBA, AMI TÖNKRETESZI A DIÉTÁT >>> 
KÖNNYŰ ÉS EGÉSZSÉGES VACSORÁK: 10 KÍMÉLŐ RECEPT A DIÉTA JEGYÉBEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss