Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj a csillagjegyed szerint! Diétatípusok az asztrológia segítségével

default user icon
MME
Horoszkópod a személyiségére és ezáltal az étkezési szokásaidra is hatással van. Tippjeink segítenek, hogy sikeresebben szabadulj meg a pluszkilóktól!
Kos

Türelmetlen típus vagy, a szigorú diétát nem neked találták ki. Válassz inkább egy szórakoztató mozgásformát, amely mellett figyelj a zsírszegény táplálkozásra és a komótos étkezésre is!

Bika

Igazi ínyenc vagy, nehezen tudsz mértéket tartani.  Egyél kisebb tányérból, és ne repetázz! A másik trükk, hogy adagonként számold ki a hozzáválók mennyiségét.

Ikrek

Folyton mozgásban vagy, így szívesen eszel gyorséttermekben. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húsokat. A gyorsétteremben válaszd inkább a salátát vagy a csirkés-zöldséges tortillát. 

Rák

Amikor stressz ér téged, szó szerint evésbe folytod a bánatodat. Az érzelmi egyensúly eléréséhez meg kell tanulnod valamilyen relaxációs technikát. Próbáld ki a jógát vagy a Pilatest!

Oroszlán

Szereted megmutatni, hogy csúcsformában vagy, ezért az evésben is uralkodsz magadon – majdnem mindig... Próbáld ki a Hollywood-diétát: fogyassz zöldségeket, salátákat, halat és zsírszegény húsokat.

Szűz

Igazán tudatosan táplálkozol, pontosan tudod, hogy mi tesz jót a testednek. Ha néhány kilót magadra szedtél, könnyen megszabadulhatsz tőle zsírszegény étkezéssel.

Mérleg

Számodra az édesség a jutalom, nehezen tudsz ellenállni a nyalánkságoknak. Legyőzheted a függőségedet, ha rostdús táplálékokat eszel, amelyek hosszan eltelítenekk majd, és szinten tartják a vércukorszintedet.

Skorpió

Hajlamos vagy kevés folyadékot fogyasztani, ami megnehezíti a fogyókúrádat.  Naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot kell elkortyolgatnod. Tedd a kezed ügyébe a vizespalackot, így nem fogsz megfeledkezni róla!

Nyilas

Számodra az egyhangúság és az unalom a legnagyobb csapda – a diétában is. Próbálj ki új recepteket, kutass a neten, a szakácskönyvekben, és mindig figyelj oda a kalóriaértékekre!

Bak

Karakteredből adódóan minden helyzetben megfontoltan viselkedsz, így az étkezés terén is. Ha fogyi akarsz, akkor egy olyan módszerre van szükséged, amelyiknél konkrét szabályok vannak. Írj táplálkozási naplót!

Vízöntő

Szívesen kísérletezel az ételek terén, különösen kedveled a fűszeres fogásokat. A könnyű ételek ízesítéséhez használj curryt, csilit és gyömbért is.

Halak

Nehezedre esik bármiről is lemondani, ezért meg kell küzdened a tökéletes alakért. Különítsd el a szénhidrát- és a fehérjedús élelmiszereket, és délben például egyél tésztát zöldséggel, este pedig húst vagy halat salátával!

Top 3 tipp: felejtsd el a kifogásokat! 
1. „Ha keveset eszem, rosszul leszek”

Mivel a fogyókúra nem egyenlő a koplalással, ezért ha a diétád közben rosszul leszel az éhségtől, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz! Többször egyél kevesebbet, és akkor is egészséges, laktató ételeket fogyassz. Érdemes dietetikus segítségét kérned, akivel az egészségedet megőrizve szabadulhatsz meg a súlyfeleslegtől.

2. „Nincs időm edzeni”

Senki sem kért arra, hogy profi sportoló legyél. Kezdetben elég, ha tempósan sétálsz vagy biciklizel egy jót, elmész úszni, vagy legalább a lépcsőt használod lift helyett. Persze, ha egyszerre szeretnél fogyni és formálódni, akkor mindenképpen keress egy szimpatikus sportágat!

3. „A saláta unalmas”

Tévhit, hogy a súlyvesztésközpontú életmódváltásba csak a zöldségek férnek bele: a kiegyensúlyozott étrend zöldséget, gyümölcsöt, hús- és gabonaféléket, tejtermékeket és egészséges zsiradékokat egyaránt tartalmaz!

Diétás tippekért, egészséges életmód-tanácsokért is éredmes fellapoznod az új Fanny Magazint!

A Fannyra itt fizethetsz elő >>> 

További diétás tippjeinket itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss