Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyasztószerek: hasznosak vagy őrült veszélyesek?

Ma már rengeteg fogyókúrás készítmény kapható, de eligazodni köztük nem könnyű feladat. Vajon melyik kategória mit jelent?
1. Gyógyszerek

Ezek a készítmények mesterséges molekulákkal, a szervezet természetes folyamataiba beleavatkozva emelik meg az anyagcsere sebességet és/vagy a test alaphőmérsékletét, növelve ezzel a tápanyag-felhasználást. 

Ezen készítmények veszélyességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy kizárólag orvosi javaslatra, állandó orvosi felügyelet mellett használhatók.

2. Tápszerek

A fogyasztó tápszerekkel, turmixokkal általában ki lehet váltani egy-egy étkezést. Többnyire sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, továbbá esetenként zsírégetést fokozó összetevőket.

A probléma ezekkel a termékekkel az, hogy élethosszig kellene őket alkalmazni ahhoz, hogy a hatásuk tartós legyen. Az életmódbeli változás hiánya miatt az eredmény időszakos, a szedést követően a kilók visszajönnek.

3. Fogyasztó/zsírégető étrend-kiegészítők

A természetes összetevőjű tabletták és kapszulák piacán hatalmas a káosz. A túlsúly mára általános népbetegség lett, elég hát egy doboznyi kapszulára ráírni mindenféle csodahatást, és mindjárt tízezer számra lehet eladni – pedig valójában hatástalan.

A zsírégető tablettáknál érdemes megnézni, melyik tartalmaz gyógynövényeket, sok herbárium ugyanis mellékhatások nélkül, a természet bölcsességével, hatékonyan támogathatja a testsúlycsökkentő programot.

Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene >>>

Ülőmunkát végzel? Rohansz egész nap? Diétatippek minden típusnak >>>

Katalin hercegné diétája >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss