Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9+1 étel, amiből annyit ehetsz, amennyit bírsz, mégsem hízlal!

default user icon
MME
Ha diétázik az ember, ha nem, borzasztóan nehéz ellenállni a finomabbnál finomabb falatoknak. Az alábbi ételeket lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatod, nagy mennyiségben is, hiszen alacsony kalóriatartalmuk miatt minden diétához passzolnak!

popcorn

Az előre csomagolt, vagy a már kipattogtatott zacskós kukorica kissé rossz fényt vet a filmes nasi hírnevére nézve, de ha a piacon is kapható kukoricamagot vásárolunk, és lábosban készítjük el, egészséges táplálékká válik. Egy csésze, ezzel a módszerrel kipattogatott kukorica csak 31 kalóriát tartalmaz, szóval néhány marék az esti film mellé igazán nem árthat!

rukkola

Felejtsd el a vizes és íztelen római salátát - a friss rukkola csípős és kissé keserű íze új szintre emel minden salátát! Egy egyszerű rukkola saláta olívaolajjal, borssal, parmezánnal és tengeri sóval megszórva elegáns köret vagy akár főétel is lehet.
Két csésze rukkola kevesebb, mint 10 kalóriát tartalmaz, úgyhogy töltsd fel vele a hűtődet, és ezt edd más hízlaló és egészségtelen köret helyett!

áfonya

Az áfonya sokoldalú táplálék, amely szinte mindegyik étkezésbe beilleszthető. Mindössze 85 kalória csészénként, reggelinek szabadon adhatunk hozzá müzlit vagy joghurtot; desszertnek, lefagyasztva, banánnal és pár csepp citromlével egy egyszerű és isten fagyi készülhet belőle!

zeller

A zellerszár 95 százaléka víz, a maradék rész pedig rostból áll. Két szelet zeller csak 13 kalóriát és több mint egy gramm rostot tartalmaz, szóval bátran fogyasztható chips helyett a mártogatósokhoz! 

edamame

Ugyan a neve különleges, de nem kell tőle megijedni, megfizethető és viszonylag egyszerű ízvilágú, az amúgy szójababként is ismert zöldség!  Egy csésze edamame csak 130 kalóriát tartalmaz.
A bab könnyen beilleszthető a tésztákba, salátákba, sőt, a smoothiekbe is, továbbá a párolt edamame egy kis tengeri sóval megszórva nagyszerű csemege!

tojásfehérje

Egyél csak nyugodtan annyi tojásfehérjét, amennyit csak bírsz. Egy darab tojásfehérje 4 gramm fehérjét és csak 17 kalóriát tartalmaz. Kombinálhatjuk a tojásfehérjét spenóttal, paradicsommal és fetasajttal, egy gyors és egészséges omletthez. 

narancs

Ne csak a gyümölcsprésen átnyomott narancslevet fogyaszd: a rostos citrusgyümölcs hasznos egy kemény fogyókúra során. Egy narancs biztosítja a szükséges napi C-vitamin mennyiséget, de más tápanyagokat, például folsavat, káliumot és B1-vitamint is tartalmaz. Egy közepes narancs csak 62 kalóriát tartalmaz, és a rost- és víztartalma miatt a jóllakottság érzése a következő étkezésig kitart.

eper

Ez az édes finomság, amellett hogy csészénként csak 50 kalóriát tartalmaz, salátákba és húsok mellé is tökéletes, a Harvard Egyetem egyik tanulmánya szerint csökkenti a fiatal és középkorú nőknél a szívinfarktus kockázatát.

cukorborsó

A cukorborsó a természetes, édes ízével és egyedi textúrájával tökéletes választás saláták mellé, nyersen, főzve, vagy akár köretként is. Egy csésze 35 kalóriát és kettő gramm rostot tartalmaz. 

édesburgonya

Az édesburgonya az egyik legegészségesebb élelmiszer a bolygón. Gazdag béta-karotin forrás, valamint egy közepes méretű édesburgonya mindössze 112 kalóriát tartalmaz. 

7 ZSÍRÉGETŐ ÉTEL, AMI SEGÍT A FOGYÁSBAN >>> 

Édesburgonyából készült ételek >>> 

Ezek is érdekelhetnek