Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fogasszalagok paradicsommártással

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg fogasfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis konzerv hámozott paradicsom
  • 4 dkg (frissen reszelt) parmezán sajt
  • 1-1 mokkáskanál szárított kakukkfű, bazsalikom
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj (a sütéshez)

Elkészítés

    Előkészítés: A halfilét csíkokra vágjuk, besózzuk, 20-25 percre hűtőbe tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón lepréseljük. Az olívabogyót kockára vágjuk.

    Elkészítés: A tojásokat felütjük, a reszelt sajttal, 2 evőkanál olívaolajjal, a sóval, a fehérborssal elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk. A hámozott paradicsom konzervről a levét leszűrjük, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, a bazsalikomot és 2 evőkanál olívaolajat, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a sózott csíkokra vágott halat lisztbe, és a sajttal elkevert tojásba forgatjuk, a forró vajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A paradicsompürét serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk az olajbogyót, egy-két percig forraljuk, majd forrón a hal mellé tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 391 kcal (körettel)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin