Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogasszalagok paradicsommártással

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halfilét csíkokra vágjuk, besózzuk, 20-25 percre hűtőbe tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón lepréseljük. Az olívabogyót kockára vágjuk.

Elkészítés: A tojásokat felütjük, a reszelt sajttal, 2 evőkanál olívaolajjal, a sóval, a fehérborssal elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk. A hámozott paradicsom konzervről a levét leszűrjük, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, a bazsalikomot és 2 evőkanál olívaolajat, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a sózott csíkokra vágott halat lisztbe, és a sajttal elkevert tojásba forgatjuk, a forró vajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A paradicsompürét serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk az olajbogyót, egy-két percig forraljuk, majd forrón a hal mellé tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 391 kcal (körettel)

Ezek is érdekelhetnek

Friss