Fogasfilé hollandi mártással

Hozzávalók

  • Hozzávalók 3 főre:
  • 60 dkg fogasfilé
  • 8 dkg jó minőségű vaj
  • őrölt fehérbors
  • 1/2 citrom leve
  • A mártáshoz:
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál víz
  • 12 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • ízlés szerint citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A fogast sózom, borsozom, citromlével megcsurgatom, 1 órát a hűtőben pihentetem, majd forró vajban mindkét oldalát pár perc alatt megsütöm, melegen tartom.

    A mártáshoz a vajat lassan felolvasztom, félreteszem, hagyom langyosra hűlni. Egy edényben vizet forralok, amelyre keverő tálat tudok helyezni. A 3 tojás sárgáját 3 evőkanál vízzel, kézi habverővel kikeverem, vízfürdőre teszem, addig keverem, amíg jó könnyed-habos lesz, majd a vajat is lassan fokozatosan hozzákeverem. Addig kevergetem, amíg a mártás besűrűsödik. (A tálnak nem szabad a vízfürdőbe érnie, és ne is lobogjon a víz, mert a tojás kicsapódik.)
    Sózom, borsozom, ízlés szerint citromlével ízesítem.

    Azonnal tálalom, mert csak frissen jó! A fogast a mártással leöntve, petrezselyemmel hintett főtt burgonyával kínálom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin