Elkészítés: A fogast lebőrözöm, filézem és felszeletelem. A halszeleteket sózom, megszórom fokhagymás sóval, lisztbe forgatom. Bő olajban minkét oldalát szép barnára sütöm, papírtörlőre szedem, hogy leitassam az olajat.
Közben a meghámozott, felkockázott krumplit sós vízben megfőzöm, ha kész, leszűröm. Egy serpenyőben vajat hevítek, rádobom a krumplit, megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, kicsit lepirítom.
Haltálon tálalom a halszeleteket, mellé petrezselymes burgonyát teszek, majd az egészet nyakon öntöm felhevített vajjal. Citromkarikákkal vagy negyedbe vágott citromdarabokkal díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre