Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Focaccia, olasz kenyérlepény

default user icon
MME
1.6/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt.

2.

Kiolajozunk egy tepsit, és beletesszük a tésztát, majd az ujjunkkal széthúzzuk. Pihentetjük kb. 45 percig. Ezután ismét megnyomkodjuk és megszurkáljuk villával, és kelni hagyjuk még 30 percig.

3.

Leöblítjük a rozmaringágakat, letépkedjük róluk a leveleket, és rászórjuk a tésztára. Ezután a focacciát 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd 220 fokon további 35 percig sütjük.

4.

Még forrón megkenjük olívaolajjal és megszórjuk nagy szemű sóval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss