Focaccia, olasz kenyérlepény

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • 0,5 dl olívaolaj + a kikenéshez
  • 1 ek felaprított rozmaring
  • 2 ág rozmaring
  • nagy szemű só

Elkészítés

    1.

    A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt.

    2.

    Kiolajozunk egy tepsit, és beletesszük a tésztát, majd az ujjunkkal széthúzzuk. Pihentetjük kb. 45 percig. Ezután ismét megnyomkodjuk és megszurkáljuk villával, és kelni hagyjuk még 30 percig.

    3.

    Leöblítjük a rozmaringágakat, letépkedjük róluk a leveleket, és rászórjuk a tésztára. Ezután a focacciát 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd 220 fokon további 35 percig sütjük.

    4.

    Még forrón megkenjük olívaolajjal és megszórjuk nagy szemű sóval.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin