A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt.
Kiolajozunk egy tepsit, és beletesszük a tésztát, majd az ujjunkkal széthúzzuk. Pihentetjük kb. 45 percig. Ezután ismét megnyomkodjuk és megszurkáljuk villával, és kelni hagyjuk még 30 percig.
Leöblítjük a rozmaringágakat, letépkedjük róluk a leveleket, és rászórjuk a tésztára. Ezután a focacciát 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd 220 fokon további 35 percig sütjük.
Még forrón megkenjük olívaolajjal és megszórjuk nagy szemű sóval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre