Elkészítés: 7 tojásos kakaós piskótát készítünk.
A krémhez a pudingport összevegytjük a rétesliszttel és a vaníliás cukorral, a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. 25 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Elkészítjük a habot úgy, hogy a kristálycukrot lassú tűzön megpirítjuk, felöntjük a 3 dl tejjel, és tovább hagyjuk a tűzhelyen, amíg a cukor feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tejszínhabport, és jó keményre felverjük.
A piskótát elvágjuk, megtöltjük egy adag krémmel, majd a tetejére is kenünk, beborítjuk a habbal, a tetejére csokit reszelünk. Nagyon finom, kiadós sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre