Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Florentin tojás ciabattában

15 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • 1 ciabatta zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 nagy marék bébispenót
  • 1 ek ecet
  • 2 tk vaj
  • 10 dkg érett camembert
  • 2 ek szeletelt mandula
  • 2 ek mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

  1. A mandulát illatosra pirítjuk egy serpenyőben, hozzátépkedjük a camembert sajtot, majd beletesszük a mascarponét és a tejszínt. Megsózzuk, -borsozzuk, összeolvasztjuk, majd simára turmixoljuk.
  2. Egy kisebb lábasban 1 l vizet forralunk, beleöntjük az ecetet. Amikor forr, egyenként óvatosan beleengedjük a tojásokat. Pontosan két percig főzzük (közben egyszer óvatosan alányúlva elválasztjuk az edény aljától). Szűrővel kivesszük, papíron felitatjuk.
  3. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, a kettévágott zsemlét vágási felülettel lefelé beletesszük, megpirítjuk. Kivesszük, mérsékeljük a lángot és beletesszük a spenótot. Párszor átforgatjuk, amíg kissé összeesik.
  4. A paradicsom magjait kivágjuk, félretesszük, a húsát apró kockákra vágjuk A zsemléken elosztjuk a zöldséget, rátesszük a tojásokat. Meglocsoljuk a camembertmártással, végül elrendezzük rajtuk a paradicsomkockákat. Azonnal fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss