Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Florentin tallér

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg aszalt meggy
  • 3 dkg natúr pisztácia
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg szeletelt mandula
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 ek liszt (BL-51)
  • olaj a formázáshoz
  • 10 dkg étcsokoládé vagy étbevonó

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet és a pisztáciát durvára aprítjuk. Lábosban felforraljuk a tejszínt a vajjal, a mézzel, valamint a cukor ral együtt, és aranyszínűre főzzük kb. 3 perc alatt. Hozzákeverjük a meggyet, a pisztáciát, a mandulát és fahéjat, majd beleforgatjuk a lisztet, és levesszük a tűzről.
    2. Sütőpapírral leterítünk egy vagy két tepsit, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi adagokat teszünk rá a masszából. A halmokat kissé lelapítjuk, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 7-8 percig. A sütőből kivett tepsiben még forrón kerekre igazítjuk őket olaj ba mártott két evőkanál segítségével, majd a korongokat teljesen kihűtjük.
    3. Közben a fémtálba aprított csokoládét vagy bevonót vízfürdőben felolvasztjuk. Végül a tallérokat az aljukon az olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapíron száradni hagyjuk.

    Florentin és moszkauer receptek itt >>> 

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>>

    EGY IGAZI KARÁCSONYI KLASSZIKUS: FLORENTIN-SZELET SZEKERES ADRIENTŐL! >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin