Elkészítése: A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk gyors mozdulatokkal
(célszerû egyszer letisztítani közben a kezünket, mert akkor utána könnyebben áll össze a tészta - legalábbis tapasztalatom szerint), és
fóliába csomagolva fél órát a hûtõben pihentetjük.
Közben a cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A tejszínt, a mézet, a vajat/margarint és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát,
és a kandírozott gyümölcsöket és hagyjuk kihûlni (ablakba kitéve hideg idõben még gyorsabban kihûl).
180°C-ra elõmelegítjük a sütõt. Sütõpapírból levágunk egy sütõlap nagyságú lapot (30x40 cm), ráhelyezzük a tésztát, betakarjuk egy másik
sütõpapírlappal, és kinyújtjuk. A sütõpapírral együtt körbeszabjuk, majd ráhúzzuk a sütõlapra/tepsire, a felsõ sütõpapírt lehúzzuk (egy másik sütinél felhasználható, de ha csak ezt sütsz, akkor kidobható, mert a tésztából ragad rá egy kicsi).
Egyenletesen rákenjük a mézes-mandulás masszát, és 30-35 percig sütjük (a rács középen legyen). Kivesszük a sütõbõl, és hagyjuk kihûlni. Deszkára csúsztatjuk, és azonos nagyságú (kb. 2x5 cm-es ) szeletkékre
vágjuk.
Meleg vízfürdõben (vagy mikróban) felolvasztjuk a csokit. 1-1 cm mélységben belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk megszáradni.