Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Florentin szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Florentin szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 42
  • Elküldve: 12

Hozzávalók:

  • Tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütõ
  • por
  • 1 csipet só
  • 18 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 9 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • vaníliás cukor
  • A kenéshez és díszítéshez:
  • 10 dkg cukrozott cseresznye, citrom-és
  • narancshéj vegyesen (én cukrozott cseresznyét, ananászt, papayát
  • banánt és körtét használtam, az volt itthon), 1,25 dl tejszín
  • 5 dkg méz (célszerû
  • elõ
  • ször a lábast lemérni, és utána mézzel együtt ismét
  • így kevesebbet kell takarítani, és nem vész el semmi a mézbõ
  • l)
  • 5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg mandulaforgács
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé (szerintem tejcsoki is lehet, azzal sincs semmi baj)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk gyors mozdulatokkal
(célszerû egyszer letisztítani közben a kezünket, mert akkor utána könnyebben áll össze a tészta - legalábbis tapasztalatom szerint), és
fóliába csomagolva fél órát a hûtõben pihentetjük.
Közben a cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A tejszínt, a mézet, a vajat/margarint és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát,
és a kandírozott gyümölcsöket és hagyjuk kihûlni (ablakba kitéve hideg idõben még gyorsabban kihûl).
180°C-ra elõmelegítjük a sütõt. Sütõpapírból levágunk egy sütõlap nagyságú lapot (30x40 cm), ráhelyezzük a tésztát, betakarjuk egy másik
sütõpapírlappal, és kinyújtjuk. A sütõpapírral együtt körbeszabjuk, majd ráhúzzuk a sütõlapra/tepsire, a felsõ sütõpapírt lehúzzuk (egy másik sütinél felhasználható, de ha csak ezt sütsz, akkor kidobható, mert a tésztából ragad rá egy kicsi).
Egyenletesen rákenjük a mézes-mandulás masszát, és 30-35 percig sütjük (a rács középen legyen). Kivesszük a sütõbõl, és hagyjuk kihûlni. Deszkára csúsztatjuk, és azonos nagyságú (kb. 2x5 cm-es ) szeletkékre
vágjuk.
Meleg vízfürdõben (vagy mikróban) felolvasztjuk a csokit. 1-1 cm mélységben belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés:


A receptet Guber Zsuzsanna küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2008. szeptember 6. (szombat) 22:24
    Hali! Én évek óta minden ünnepi alkalomkor kötelező süteményként sütöm. Gyakorlottként egyszerre már 2 adagot készítek. Jól zárható dobozban a hűtőben napokig eláll. Jótanácsként tudom ajánlani, sok idő spórolható meg vele, ha a legvégén nem mártogatjuk a sütit a csokiba (eléggé morzsás lesz), hanem tortazsákba vagy nylon zacsiba rakva a csokit gőz felett megolvasztjuk és úgy csurgatjuk a süti szeletek szélére. Mandulaforgács helyett jó a durvára vágott mandula is.
    sandstone szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
Lecsós nokedli Lecsós nokedli
Szilvalekváros muffin Szilvalekváros muffin
Olajban sült burgonyás pogácsa Olajban sült burgonyás pogácsa
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Mandulás kenyér Mandulás kenyér
Szilvás-amarettis semifreddo Szilvás-amarettis semifreddo
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/92000/92652_fuge110.jpg Mutass fügét!

Fantasztikus látni a mediterrán országok kertjeit, ahol szinte minden háztartásban van egy-egy óriási, koros fügefa, ami rengeteg…

Napi tipp
A vendégváró sós falatok között az egyik nagy kedvenc a sós, sajtos masni, amit mi is megsüthetünk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept