Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Florentin szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Florentin szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 42
  • Elküldve: 12

Hozzávalók:

  • Tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütõ
  • por
  • 1 csipet só
  • 18 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 9 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • vaníliás cukor
  • A kenéshez és díszítéshez:
  • 10 dkg cukrozott cseresznye, citrom-és
  • narancshéj vegyesen (én cukrozott cseresznyét, ananászt, papayát
  • banánt és körtét használtam, az volt itthon), 1,25 dl tejszín
  • 5 dkg méz (célszerû
  • elõ
  • ször a lábast lemérni, és utána mézzel együtt ismét
  • így kevesebbet kell takarítani, és nem vész el semmi a mézbõ
  • l)
  • 5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg mandulaforgács
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé (szerintem tejcsoki is lehet, azzal sincs semmi baj)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk gyors mozdulatokkal
(célszerû egyszer letisztítani közben a kezünket, mert akkor utána könnyebben áll össze a tészta - legalábbis tapasztalatom szerint), és
fóliába csomagolva fél órát a hûtõben pihentetjük.
Közben a cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A tejszínt, a mézet, a vajat/margarint és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát,
és a kandírozott gyümölcsöket és hagyjuk kihûlni (ablakba kitéve hideg idõben még gyorsabban kihûl).
180°C-ra elõmelegítjük a sütõt. Sütõpapírból levágunk egy sütõlap nagyságú lapot (30x40 cm), ráhelyezzük a tésztát, betakarjuk egy másik
sütõpapírlappal, és kinyújtjuk. A sütõpapírral együtt körbeszabjuk, majd ráhúzzuk a sütõlapra/tepsire, a felsõ sütõpapírt lehúzzuk (egy másik sütinél felhasználható, de ha csak ezt sütsz, akkor kidobható, mert a tésztából ragad rá egy kicsi).
Egyenletesen rákenjük a mézes-mandulás masszát, és 30-35 percig sütjük (a rács középen legyen). Kivesszük a sütõbõl, és hagyjuk kihûlni. Deszkára csúsztatjuk, és azonos nagyságú (kb. 2x5 cm-es ) szeletkékre
vágjuk.
Meleg vízfürdõben (vagy mikróban) felolvasztjuk a csokit. 1-1 cm mélységben belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés:


A receptet Guber Zsuzsanna küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2008. szeptember 6. (szombat) 22:24
    Hali! Én évek óta minden ünnepi alkalomkor kötelező süteményként sütöm. Gyakorlottként egyszerre már 2 adagot készítek. Jól zárható dobozban a hűtőben napokig eláll. Jótanácsként tudom ajánlani, sok idő spórolható meg vele, ha a legvégén nem mártogatjuk a sütit a csokiba (eléggé morzsás lesz), hanem tortazsákba vagy nylon zacsiba rakva a csokit gőz felett megolvasztjuk és úgy csurgatjuk a süti szeletek szélére. Mandulaforgács helyett jó a durvára vágott mandula is.
    sandstone szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel
Csokoládés madártej-szelet Csokoládés madártej-szelet
Túrós-diós zserbó Túrós-diós zserbó
Töltött ünnepi kalács Töltött ünnepi kalács
Őzgerincformában sült csirkemell Őzgerincformában sült csirkemell
Karfiolos-sajtos hús-muffin Karfiolos-sajtos hús-muffin
Pozsonyi diós-mákos (bejgli) Pozsonyi diós-mákos (bejgli)
Fűszeres csülkös körömpörkölt Fűszeres csülkös körömpörkölt
Gombával töltött paprika Gombával töltött paprika
Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a húsvéti előkészületeket DYRAS termékekkel

A Húsvét közeledtével a háziasszonyok 99,9%-ának minden nap legalább egyszer eszébe jut a sütés, a főzés vagy a takarítás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

Napi tipp
A húsvéti édességek között előkelő helyet foglal el a zserbó, aminek elkészítése nem a legegyszerűbb, de cserébe kiadós és finom süteményt kapunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept