RECEPT

« vissza

Florentin szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Florentin szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 42
  • Elküldve: 12

Hozzávalók:

  • Tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütõ
  • por
  • 1 csipet só
  • 18 dkg margarin
  • 9 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • vaníliás cukor
  • A kenéshez és díszítéshez:
  • 10 dkg cukrozott cseresznye, citrom-és
  • narancshéj vegyesen (én cukrozott cseresznyét, ananászt, papayát
  • banánt és körtét használtam, az volt itthon), 1,25 dl tejszín
  • 5 dkg méz (célszerû
  • elõ
  • ször a lábast lemérni, és utána mézzel együtt ismét
  • így kevesebbet kell takarítani, és nem vész el semmi a mézbõ
  • l)
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg mandulaforgács
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé (szerintem tejcsoki is lehet, azzal sincs semmi baj)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk gyors mozdulatokkal
(célszerû egyszer letisztítani közben a kezünket, mert akkor utána könnyebben áll össze a tészta - legalábbis tapasztalatom szerint), és
fóliába csomagolva fél órát a hûtõben pihentetjük.
Közben a cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A tejszínt, a mézet, a vajat/margarint és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát,
és a kandírozott gyümölcsöket és hagyjuk kihûlni (ablakba kitéve hideg idõben még gyorsabban kihûl).
180°C-ra elõmelegítjük a sütõt. Sütõpapírból levágunk egy sütõlap nagyságú lapot (30x40 cm), ráhelyezzük a tésztát, betakarjuk egy másik
sütõpapírlappal, és kinyújtjuk. A sütõpapírral együtt körbeszabjuk, majd ráhúzzuk a sütõlapra/tepsire, a felsõ sütõpapírt lehúzzuk (egy másik sütinél felhasználható, de ha csak ezt sütsz, akkor kidobható, mert a tésztából ragad rá egy kicsi).
Egyenletesen rákenjük a mézes-mandulás masszát, és 30-35 percig sütjük (a rács középen legyen). Kivesszük a sütõbõl, és hagyjuk kihûlni. Deszkára csúsztatjuk, és azonos nagyságú (kb. 2x5 cm-es ) szeletkékre
vágjuk.
Meleg vízfürdõben (vagy mikróban) felolvasztjuk a csokit. 1-1 cm mélységben belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés:


A receptet Guber Zsuzsanna küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2008. szeptember 6. (szombat) 22:24
    Hali! Én évek óta minden ünnepi alkalomkor kötelező süteményként sütöm. Gyakorlottként egyszerre már 2 adagot készítek. Jól zárható dobozban a hűtőben napokig eláll. Jótanácsként tudom ajánlani, sok idő spórolható meg vele, ha a legvégén nem mártogatjuk a sütit a csokiba (eléggé morzsás lesz), hanem tortazsákba vagy nylon zacsiba rakva a csokit gőz felett megolvasztjuk és úgy csurgatjuk a süti szeletek szélére. Mandulaforgács helyett jó a durvára vágott mandula is.
    sandstone szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Adventi sütemények
Közeleg a karácsony, érdemes kitalálni, milyen adventi sütik kerüljenek az asztalra. Válogass adventi süteményreceptjeink közül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Egyszerű csirkepörkölt Egyszerű csirkepörkölt
Francia hagymaleves barna sörrel Francia hagymaleves barna sörrel
Paprikás-kolbászos csirkecomb Paprikás-kolbászos csirkecomb
Habos linzer Habos linzer
Marcipános-mandulás linzer Marcipános-mandulás linzer
Mandulás muffin Mandulás muffin
Snickers szelet házilag Snickers szelet házilag
Erdélyi mézes krémes Erdélyi mézes krémes
Monte Carlo keksz Monte Carlo keksz
Narancsos töltött linzer Narancsos töltött linzer
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept