Florentin szelet

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 30 dkg finomliszt,
  • 1 kávéskanál sütõpor,
  • 1 csipet só,
  • 18 dkg margarin,
  • 9 dkg porcukor,
  • 1 tojás,
  • vaníliás cukor
  • A kenéshez és díszítéshez:
  • 10 dkg cukrozott cseresznye, citrom-és
  • narancshéj vegyesen (én cukrozott cseresznyét, ananászt, papayát,
  • banánt és körtét használtam, az volt itthon), 1,25 dl tejszín,
  • 5 dkg méz (célszerû elõször a lábast lemérni, és utána mézzel együtt ismét,
  • így kevesebbet kell takarítani, és nem vész el semmi a mézbõl),
  • 5 dkg margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 15 dkg mandulaforgács,
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé (szerintem tejcsoki is lehet, azzal sincs semmi baj)

Elkészítés

    Elkészítése: A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk gyors mozdulatokkal
    (célszerû egyszer letisztítani közben a kezünket, mert akkor utána könnyebben áll össze a tészta - legalábbis tapasztalatom szerint), és
    fóliába csomagolva fél órát a hûtõben pihentetjük.
    Közben a cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A tejszínt, a mézet, a vajat/margarint és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát,
    és a kandírozott gyümölcsöket és hagyjuk kihûlni (ablakba kitéve hideg idõben még gyorsabban kihûl).
    180°C-ra elõmelegítjük a sütõt. Sütõpapírból levágunk egy sütõlap nagyságú lapot (30x40 cm), ráhelyezzük a tésztát, betakarjuk egy másik
    sütõpapírlappal, és kinyújtjuk. A sütõpapírral együtt körbeszabjuk, majd ráhúzzuk a sütõlapra/tepsire, a felsõ sütõpapírt lehúzzuk (egy másik sütinél felhasználható, de ha csak ezt sütsz, akkor kidobható, mert a tésztából ragad rá egy kicsi).
    Egyenletesen rákenjük a mézes-mandulás masszát, és 30-35 percig sütjük (a rács középen legyen). Kivesszük a sütõbõl, és hagyjuk kihûlni. Deszkára csúsztatjuk, és azonos nagyságú (kb. 2x5 cm-es ) szeletkékre
    vágjuk.
    Meleg vízfürdõben (vagy mikróban) felolvasztjuk a csokit. 1-1 cm mélységben belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk megszáradni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Papp Beáta 8 évvel ezelőtt
Hali! Én évek óta minden ünnepi alkalomkor kötelező süteményként sütöm. Gyakorlottként egyszerre már 2 adagot készítek. Jól zárható dobozban a hűtőben napokig eláll. Jótanácsként tudom ajánlani, sok idő spórolható meg vele, ha a legvégén nem mártogatjuk a sütit a csokiba (eléggé morzsás lesz), hanem tortazsákba vagy nylon zacsiba rakva a csokit gőz felett megolvasztjuk és úgy csurgatjuk a süti szeletek szélére. Mandulaforgács helyett jó a durvára vágott mandula is.
Anita 8 évvel ezelőtt
Megcsináltam, és nagyon fincsi! Nem egy gyorsan elkészíthető süti, de nagyon fincsi! Én magam kandíroztam a citrom és narancshéjat, és cseresznyebefőttet tettem bele. Kicsit lefolyt a teteje sülés közben, de aztán összesült, és nagyon finom lett!!!

Hasonló Receptek

Magazin