Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Florentin-szelet (eredeti recept)

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az eredeti florentin-szelet elkészítéséhez a lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral.
  2. Hozzámorzsoljuk a hideg vajat, a porcukrot, a tojást és a vaníliáscukrot, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, folpakba bugyoláljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük. A mézet, a tejszínt, a margarint és a cukrot összeforraljuk, belekeverjük a mandulát és az aprított gyümölcsöket, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A sütőpapírból kivágunk egy sütőlap nagyságú lapot, ráhelyezzük a kicsomagolt tésztát, kissé ellpítjuk, és befedjük egy másik sütőpapírral. A két papírlap között 3 mm vastagra, és kb. tepsi méretűre nyújtjuk a tésztát. Ha kész, a kilógó részeket leszabjuk, majd papírostul a tespire húzzuk, a felső papírt lehántjuk. Rákenjük a mézes-gyümölcsös-mandulás masszát.
  5. A florentin tésztáját 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük.
  6. Az elkészült süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy vonalzó segítségével azonos méretű szeletekre vágjuk.
  7. Gőzfürdő felett csokoládét olvasztunk, és egyesével belemártjuk a sütemény egyik vagy mindkét végét. Rácsra helyezve hagyjuk, hogy a felesleg csoki lecsöpögjön, és teljesen megdermedjen a süteményeken.

Nézd meg videón, Szekeres Adrien, hogyan készíti az eredeti florentin szeletet



Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss