Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Florentin szelet csokival

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg (sütő)cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej (vagy tejföl)
  • A tetejére:
  • 1,25 dl tejszín
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg aprított kandírozott gyümölcs
  • A mázhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj vagy kókuszzsír

Elkészítés

Elkészítés: 1. Először készítsük el a vajas tésztaalapot. Ehhez a lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a sót, a kockára vágott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejet (vagy tejfölt). Az egészet gyúrjuk sima tésztává, formázzuk cipóvá, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőszekrénybe.

2. Egy kisebb edényben olvasszuk össze a vajat, a cukrot, a mézet és a tejszínt. Keverjük bele a szeletelt mandulát és a kandírozott gyümölcsöt. Hagyjuk kihűlni, közben néha keverjük meg.

3. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és tegyük kb. 30×40 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőtepsibe, a kilógó széleket vágjuk le. A tésztán egyenletesen osszuk el a mandulás keveréket.

4. 180 fokos sütőben süssükmeg 30 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.

5. A szeleteléshez (ideális esetben a szeleteléssel és csokoládéba mártogatással várjunk 1 napot, így kevésbé morzsolódik a tészta) vágjuk a tésztát először csíkokra, majd a csíkokat szeletekre (ízlés szerint 2×5 vagy 3×4 cm).

6. A csokoládét törjük darabokra, vízgőz fölött olvasszuk meg (a kókuszzsír vagy kevés étolaj hozzáadásával folyékonyabb lesz). A szeletek két szemközti szélét vagy sarkát mártsuk az olvasztott csokoládéba. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés

A sütemény sokáig eltartható jól záródó fémdobozban. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss