Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Flódnis béles

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 1/4 kg mák (darált)
  • 30-40 dkg túró
  • 1 kis üveg lekvár
  • 75 dkg cérnametélt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vanília
  • egy marék mazsola
  • 1 db citrom (leve - kis méretű)
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A cérnametéltet vízben kifőzöm pici só hozzáadásával, majd leszűrve 3 tálba osztom el. Kis olajjal átkeverem.
    2. A háromféle tölteléket előkészítem: a darált mákot cukorral, kis vaníliával összekeverem, majd ráöntöm az egyik tál cérnametéltre, majd a túrót keverem össze cukorral, mazsolával, citromlevével (ha szükséges kis tejfölt adhatunk bele), majd ráöntöm a második főtt cérnametéltre, végül a kis üveg lekvárt keverem el a harmadik főtt tésztával.
    3. Összeállítás: olajozott tepsibe én teszek még zsírpapírt. Rárakok egy réteg réteslapot, meglocsolom kis olajjal, arra a mákos tölteléket teszem. Újabb réteslap, locsolás olajjal, rá a túrós töltelék, megint réteslap következik és arra jön a lekváros töltelék (lehet dióval is), majd a legfelső réteslap, olajjal meglocsolom, és forró sütőben 20 percig sütöm. Porcukorral megszórom még melegen.

     

Megjegyzés

Kedvencem mert egyszerű, ugyanakkor látványos, finom és nem egy nehéz sütemény, azaz aki vigyáz az alakjára az is eheti.

oroszibolya
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin