Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 150 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), aztán sütőpapírt terítünk egy 40x30 cm-es sütőlemezre.
Kibontjuk az első csomag rétestésztát, és a 6 lapot egymáson hagyva rátesszük a sütőlemezre. A meleg sütőben 15 perc alatt megsütjük a réteslapokat. A többi csomag réteslapot ugyanígy megsütjük. Végül a megsült, kihűlt réteslapokat összemorzsoljuk a kezünkkel, és a réteslap-morzsalékot elosztjuk 4 egyenlő részre.
Ezalatt bőven van időnk előkészíteni a 3 féle töltelékeket. A diós töltelékhez az őrölt diót összekeverjük a cukor 1/3 részével és a mazsolával. A mákoshoz az őrölt mákot összevegyítjük a másik 1/3 rész cukorral és az őrölt szegfűszeggel. Az almáshoz megreszeljük az almát, aztán összedolgozzuk a maradék cukorral, az őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal.
A sütő hőfokát felerősítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Amíg a sütő felmelegszik, a tejet, a tejszínt, a vajat és a vaníliarúd kikapargatott belsejét mérsékelt lángon, kevergetve összeforrósítjuk.
Az édesség összeállításához kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit, és beleszórunk 1 adag réteslap-morzsalékot. Ráhintjük a diós tölteléket, rápötyögtetjük a baracklekvárt, és megint jöhet 1 adag réteslap-morzsalék. Ezután beleszórjuk a tepsibe a mákos tölteléket, és ráhintünk 1 adag réteslap-morzsalékot. Ezt megszórjuk zsemlemorzsával, aztán belekanalazzuk a tepsibe az almás tölteléket, és végül beleszórjuk az utolsó adag réteslap-morzsalékot is. Közben törekedjünk rá, hogy lehetőleg mind a töltelékek, mind a réteslap-morzsalékok egyenletes rétegben legyenek a tepsiben.
Az édességre óvatosan és apránként ráöntjük a vaníliás tej-tejszín keveréket, mert az a cél, hogy ezt minél inkább magába szívja.
Amikor megtörtént, betesszük a sütőbe az édességet, és 20 perc alatt készre sütjük. Ha az utolsó percekben nagyon elkezdene pirulni a teteje, letakarjuk alufóliával, és így sütjük tovább. Langyosan, kockákra vágva tálaljuk.