Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Flódni III.

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 dl fehérbor
  • A mákos töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 2 dl fehérbor
  • 2,5 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • A diós töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • Az almás töltelékhez:
  • 1 kg omlós alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • 1 dl fehérbor
  • Valamint:
  • szilvalekvár (lehetőleg házi)

Elkészítés

    Elkészítés: A töltelékeket külön-külön megfőzzük, kihűtjük. A tésztához a lisztet, a puha margarint, a tojás sárgáját a cukorral és a borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, és vékonyan kinyújtjuk. Az elsővel a tepsi alját kibéleljük. Erre egy sor máktöltelék kerül. Rá a tésztalap, arra a borban párolt, fahéjjal ízesített almás töltelék kerül. Újra tésztalap, majd a diótöltelék. Megint tésztalap, rá a fekete szilvalekvár. Az utolsó tésztalap tetejét megkenjük egy tojássárgájával, s lassú tűzön aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Ha az almatölteléket túl hígnak találom, akkor rakok bele egy kis prézlit. A máktöltelékbe még szoktam egy kis rumaromát is tenni. Egyébként nem olyan bonyolult a flódni elkészítése, mint a recept alapján látszik. A tölteléket előre el szoktam készíteni, a tészta gyúrása pedig percek alatt megvan.

A receptet és a fotót Sz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mindmegette
Kedves Szvetter! Valószínűleg nincs autentikus sorrend... De itt sok hasznos információt találsz a fódniról: http://www.mindmegette.hu/flodni-az-ezerjo-sutemeny-48647 Sok sikert a sütéshez! Üdv MMe
szvetter
Valaki segítsen nekem lécci! Számtalan receptet megnéztem. A flódnit különböző sorrendben töltik, van amelyikben tesznek, van amelyikben pedig nem tesznek a dió és a mák alá közvetlenül lekvárt is..... Szóval valaki végre meg tudná nekem mondani a rétegezés hiteles mikéntjét és sorrendjét?! Valaki ismeri az autentikus flódni receptet? Ha kapok választ, azt előre is köszönöm és már most hálás vagyok érte! :)))
SZG Anita
Én töltöttem fel ezt a receptet. Idén sem sütöttem meg előre a köztes lapokat, viszont az almás tölteléket raktam legalulra, mert az alsó lap egy kicsit vastagabb, s jobban megsül, tehát nem fog elázni. Először alsó sütéssel ment a sütő, majd alsó-felső. Jól megsültek a középső lapok is. Tehát a rétegek: alma-mák-dió-szilvalekvár.
lbmárta
Végre először kifogástalan lett a flódnim. A közbenső lapok előre sütésével először próbálkoztam, bejött!!! Ágyő csalódás, nincsenek szalonnás tésztarétegek! borbalkának: Nekem is hagyományos sütőm van. Mint azt okos falusi asszonyoktól ellestem (a TV Paprikán), elhelyeztem a sütő alján 2 téglát (egyébként samott-téglát, de sima kisméretű is megteszi), így sikerült az alulról jövő hőt egyenletesen szétosztani, nem égett meg sehol a süti. És még egy, amit ugyancsak mástól tanultam: kis egyszerűsítés és az ízeken nem változtat, hogy a szilvalekvárt nem külön rétegbe raktam, hanem vékonyan minden réteg (mák, dió, alma) alá kentem.
borbalka
Nekem nem jön be ehelyett zserbót sütök, ez nem leszólás csak izések...én nem tudok bejglit sütni: kérek receptet, de ne olyant, hogy légkeverés sütőben kell megsütni, mert szerintem sokunknak nics. Üdv. :borbalka
evanagyi
Nagyon jo otlet a lapok eloresutese. Koszi szepen.
lola55
Sziasztok! Lenne egy jó tanácsom a flódnival kapcsolatban. A 4 lapból, kettőt a tepsi hátulján süssetek meg, mert először nekem a középső lapok a tölteléktől nem sültek meg. Gyönyörű volt , amikor megsült és majdnem sírva fakadtam, amikor másnap felvágtam. Nem tart semmiből két lapot megsütni és nem ér bosszúság senkit!

Hasonló Receptek

Magazin