Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flódni csokimázzal

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kiskanál só
  • 2 dl fehérbor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor (édesítőszerrel is készíthető)
  • 80 dkg liszt
  • 45 dkg margarin
  • A máktöltelékhez:
  • 5 dl szilvalekvár
  • 30 dkg darált mák
  • 2 dl vörösbor
  • 5 dkg mazsola
  • 15 dkg kristálycukor (édesítőszerrel is készíthető)
  • 1 db reszelt héja narancs
  • Az almatöltelékhez:
  • 1 kg hámozott, kockára vágott alma
  • 2 dl fehérbor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál kristálycukor (édesítőszerrel is készíthető)
  • 1,5 evőkanál méz
  • igény szerint zsemlemorzsa
  • A diótöltelékhez:
  • 30 dkg darált dió
  • 2 dl bor
  • 5 dkg mazsola
  • 15 dkg kristálycukor (édesítőszerrel is készíthető)
  • A csokoládémázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál tej
  • 8 dkg margarin
  • Valamint:
  • 3 db tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát összegyúrom, 60-120 percig pihentetem a hűtőben.

Közben az almát a mézzel, a cukorral, a borral, a fahéjjal és a szegfűszeggel megpárolom.

A diót a többi hozzávalóval átfőzöm. A mákos töltelék alapanyagait is összefőzöm.

A tésztát először 4 részre osztom. Gáztepsi méretű lapokat nyújtok belőlük. A forma aljába simítok egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint egy réteg tésztát terítek, majd jöhet rá a máktöltelék. Újra tészta következik, majd az almás töltelék és tészta. Végül a tetejét megkenem a tojássárgájával, és egy villával megszurkálom.

Előmelegített sütőben (kb. 180 fok) 70-90 percig sütöm.

Mikrohullámú sütőben vagy egy kis méretű lábosban megolvasztom a csokoládét a margarinnal, majd langyosra hűtöm. A szobahőmérsékletűre hűlt süteményt végül megkenem a csokoládémázzal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss