Túrós-csokis oreo torta

Hozzávalók

  • Fehér piskóta:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg oreo keksz
  • Csokis piskóta:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg oreo
  • Csokis krém:
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg oreo
  • Túrós krém:
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg oreo
  • Oldalára:
  • 1 dl tejszín
  • 7 dkg étcsokoládé
  • Tetejére,oldalára:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg oreo keksz

Elkészítés

    1. A piskótához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral. Beleszitáljuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, finoman összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!
    2. Beleforgatjuk az összeaprított oreo kekszet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 15 percig sütjük.
    3. A csokis piskótával ugyanígy járunk el, csak a liszthez keverjük a kakaóport is. Majd amikor ezt is összeforgattuk a fehérjével, hozzáadjuk a szintén feldarabolt oreo kekszet. Ugyanazon a módon sütjük mint a fehér piskótát.
    4. Elkészítjük a csokis krémet: felmelegítjük a tejszínt. (Fontos, hogy ne forrjon, csak elég forró legyen ahhoz, hogy a csoki elolvadjon benne.) Majd beletesszük a kockákra tördelt étcsokit és addig keverjük amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
    5. Ha kihűlt, habverővel addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk. A túrós krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, majd a túrót és végül az oreo kekszet amit előtte összezúztunk. Ezt is hagyjuk pihenni hűtőszekrényben amíg a piskóták kihűlnek.
    6. A torta oldalára fog kerülni egy vékony réteg krém amire a zúzott oreot rátudjuk tapasztani. Ehhez a tejszínt szintén felmelegítjük, majd a csokit belekeverjük amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
    7. Ha kihűlt, ezt is addig keverjük a habverővel amíg sűrű krém nem lesz belőle. A piskótákat hagyjuk kihűlni. Mindkét piskótát vágjuk ketté: alulra kerül a fehér piskóta, amit kenjünk meg csokis krémmel.
    8. Erre kerül a csokis piskóta, erre a túrókrém kerül (egy kanálnyi krémet hagyjuk a torta közepére, amire rátapad az oreo keksz), aztán megint csokis piskóta következik és a csokis krém, végül az utolsó fehér piskóta.
    9. A torta közepére rákenjük a maradék túrós krémet úgy, hogy a szélén hagyjunk kb. 3 centi üres részt amire az étcsokit folyatjuk majd. A tortát bekenjük körbe a díszítő krémmel, amit az oldalára készítettünk.
    10. A zúzott oreo kekszet tapasztunk az oldalára úgy, hogy csak a torta magasságának a felét takarja be. A csokit felolvasztjuk gőz fölött, kinyomó zacskóba töltjük és kis lyukat vágunk rá, hogy finoman kicsurogjon a csoki. Körbeöntjük vele a torta szélét, onnan kezdve ahol kihagytuk azt a 3 centis részt és lefolyatjuk a torta oldalára.

Megjegyzés

Azért lett "falncos" a neve,mert kissé költséges torta,de az íze kárpótol mindenért. Születésnapra tökéletes! És saját recept! :)

Kovács Noémi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin