A tésztához elkeverjük az átszitált lisztet, a keményítőt, a sütőport és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
A csomagoláson megadott utasítás szerint összekeverjük a tejet a pudingporral. Egy másik tálban a vajat felhabosítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral, majd összedogozzuk a kétféle krémet, és a hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd öt centiméteres köröket szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük, majd az elkészült korongokat félretesszük hűlni.
A mázhoz a cukrot felforraljuk a vízzel, és szirupot főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton tovább főzzük, majd hozzáadjuk a hideg vajat, és folyamatosan keverve beledolgozzuk a masszába.
A krémet habzsákba töltjük, tetszőleges mennyiséget egy korongra nyomunk, és befedjük egy másikkal. Az elkészült korongok tetejét bevonjuk a csokimázzal.
Tálalás előtt egy nappal előbb süssük meg, majd tároljuk hűtőben, így az ízek jól összeérnek. Ebből az adagból, nagyjából 24 db korong készül. - lilalicsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!