Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flan karamellöntettel

MME MME
2 4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Először elkészítjük a karamellt. Egy kis lábosban felteszünk 1 dl vizet 7,5 dkg cukorral, fakanállal gyakran megkeverjük. Közben a krémhez felforraljuk a tejet 7,5 dkg cukorral, a félbevágott vaníliarúddal. A 4 egész tojást felverjük, majd a tejhez adjuk (a tejből kevés tejet a tojáshoz adunk, majd így keverjük bele a tejbe, hogy ne csapódjon ki). Amikor kész a karamell, porcelán- vagy üvegtálba öntjük, majd a tojásos krémet ráöntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe akkora edény teszünk, hogy a krémes tál beleférjen, vizet öntünk köré, és 20-30 percig hagyjuk gőzölődni. Ellenőrzésként hegyes kést szúrunk az édességbe: akkor jó, ha nem ragad rá a krém. Kivesszük, majd hagyjuk kihűlni. Tálra borítva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss