Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flambírozott gyümölcsnyárs vaníliafagylalttal

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szál száraztészta (spagetti)
  • 1 dl olaj (a tészta sütéséhez)
  • 25 dkg konzerv barack
  • 2 banán
  • 20 dkg kivi
  • 10 dkg konzerv ananász
  • 1 citrom
  • 4 evőkanál menta- vagy ánizslikőr
  • 8 dkg méz
  • 8 dkg vaj
  • 8 evőkanál brandy
  • A tálaláshoz:
  • 4 dkg szeletelt mandula
  • 8 evőkanál tejszínhab
  • 4 szelet karambola
  • 1 füge (nem szárított)
  • 4 vaníliarúd
  • 4 fahéjrúd
  • 4 csillagánizs
  • 20 dkg vaníliafagylalt
  • 4 db roletti (ostyarúd)
  • A díszítéshez:
  • 4 levél fodormenta

Elkészítés

Előkészítés: A száraztésztát kettétörjük, és az olajban megsütjük (ez lesz a nyárs). A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, egyforma darabokra vágjuk. A konzervgyümölcsöket lecsepegtetjük, és szintén feldaraboljuk. A citromot kifacsarjuk, és a levét leszűrjük.

Elkészítés: A kivit, a barackot, a banánt és az ananászt váltakozva felszúrjuk az olajban sütött tésztára, a citromlével és a likőrrel meglocsoljuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A szeletelt mandulát egy serpenyőben szalmasárgára pirítjuk, kiborítjuk. A mézet a serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, majd a gyümölcsnyársakat. Amikor a gyümölcsök átmelegedtek és „felvették” a mézet, ráöntjük a brandyt, majd belobbantjuk, és addig tartjuk a tűzön, amíg a láng elalszik.
Fontos! Ez a művelet balesetveszélyes - ezért a kezdőknek célszerű kevesebb alkohollal kezdeni. Amennyiben túl korán tesszük a brandyt a gyümölcsre, az felszívódik, és ekkor már nem lobbantható lángra.

Tányérra rendezzük, a mandulával, a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel, a fűszerekkel, a vaníliafagylalttal és az ostyarúddal díszítjük, körül öntjük a karamellizált mézzel, fodormentával díszítve azonnal tálaljuk!

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 317 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss